Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ HURRIYET Νέα πρόκληση: Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα «βασανίζει πρόσφυγες»
Ατελείωτες φαντάζουν οι προκλήσεις της Άγκυρας, που πλέον ξεφεύγουν από τα διπλωματικά και στρατιωτικά όρια και περνούν στη διαχείριση του προσφυγικού και τον σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων από τη χώρα μας.Η εφημερίδα Hurriyet αναφέρει σήμερα ότι η Ελλάδα στέλνει με τη βία πίσω στην Τουρκία μετανάστες μέσω του Έβρου ενώ εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί τις αρχές της χώρας μας ότι χτυπάει και κακομεταχειρίζεται τους μετανάστες. Η τουρκική εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχων από τη Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης του Μεταναστευτικού –ένα τμήμα που υπάγεται στο τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών- ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα έστειλε περίπου 3.000 μετανάστες «βιαίως» πίσω στην Τουρκία τους περασμένους τέσσερις μήνες. 
«Οι αξιωματούχοι ζήτησαν να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους, καθώς δεν είναι αρμόδιοι για να μιλήσουν στα ΜΜΕ» γράφει το εν λόγω δημοσίευμα, και συμπληρώνει: «Μας είπαν ότι η Ελλάδα δεν τηρεί την συμφωνία επανεισδοχής μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας ενώ την ίδια ώρα δεν τηρεί τους διεθνείς νόμους ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 
«Στέλνουν με τη βία πίσω στην Τουρκία μέσω του Έβρου…» φέρεται να είπαν στην εφημερίδα οι εν λόγω ανώνυμοι αξιωματούχοι. 

Το άρθρο «υπενθυμίζει» μάλιστα τις πρόσφατες απειλές του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που μετά από το «όχι» του Άρειου Πάγου στην έκδοση των «8» είπε μεταξύ άλλων ότι η Άγκυρα θα εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας για το προσφυγικό. 

«Ο Ιμπραχίμ Αντνάλ Ονάλ, Σύρος πρόσφυγας που πέρασε τα σύνορα της Ελλάδας παρανόμως πριν από μερικές ημέρες, είπε ότι Έλληνες αστυνομικοί χτύπησαν αυτόν και άλλους πρόσφυγες με στόχο να τους αναγκάσουν να επιβιβαστούν και πάλι στις βάρκες και να επιστρέψουν στην Τουρκία» αναφέρει η εφημερίδα. 

«Εγώ και πολλοί άλλοι περάσαμε στην ελληνική πλευρά από την Αδριανούπολη μέσω του ΄Εβρου με βάρκες. Εκεί, η ελληνική αστυνομία μας συνέλαβε. Μας έστειλαν πίσω σε ομάδες των οκτώ με βάρκες, αφού πρώτα μας είχαν κρατήσει χωρίς νερό και φαγητό για δύο ημέρες» φέρεται να κατήγγειλε σήμερα ο Ονάλ. 

Το ίδιο ισχυρίστηκε και ο Πακιστανός Οσμάν Αλεμπχρίρ: «Δεν μας πήγαν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα. Μας κράτησαν, μαζί με τα παιδιά μας, και μας ανάγκασαν να περιμένουμε δύο ημέρες μέσα στο κρύο». 

Η Hurriyet ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι τέτοιες καταγγελίες έκαναν και άλλοι πρόσφυγες, που είπαν ότι η ελληνική αστυνομία τους «βασάνισε και κατάσχεσε τα προσωπικά τους αντικείμενα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.