Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Επίδομα εξομάλυνσης διαζευγμένων, σε διάσταση ή άγαμων συναδέλφων με τέκνα


email στο limenikadromena@yahoo.gr

Θεσσαλονίκη 03-02-2017

ΠΡΟΣ: 1) ΠΟΕΠΛΣ
2) ΠΕΑΛΣ

Θέμα: “Επίδομα εξομάλυνσης διαζευγμένων, σε διάσταση ή άγαμων συναδέλφων με τέκνα”.

Με την διάταξη του άρθρου 11 του Ν. 4361/2016 (ΦΕΚ 10-Α) "Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις" καθορίζεται για τα στελέχη των ένοπλων δυνάμεων το επίδομα εξομάλυνσης περιλαμβάνοντας και ειδικές περιπτώσεις στελεχών όπως οι διαζευγμένοι αλλά και άγαμοι με παιδιά.


Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται πλέον σε 212,94 € όταν πρόκειται για συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή άγαμους που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του και χορηγείται εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή.

Στο ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, η παραπάνω κατηγορία συναδέλφων ακόμη αντιμετωπίζεται σαν να μην έχουν τέκνα, ενώ αυτά προφανώς και υπάρχουν και μετά τη διάζευξη ή τη διάσταση, καταβάλλοντας τους το ποσό των 105,86 € ως επίδομα εξομάλυνσης !!!

Να σημειώσουμε ότι, στα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ της προαναφερόμενης κατηγορίας, μπορεί να μην αναγνωρίζεται το/α τέκνο/α τους για την καταβολή του αυξημένου (διπλάσιο) επιδόματος εξομάλυνσης, αλλά αναγνωρίζονται κανονικά για τις παρακρατήσεις ποσών για ΒΟΕΑ και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη !!!

Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη γονική ιδιότητα, εξακολουθούν να υφίστανται και στις περιπτώσεις που οι γονείς δεν συνοικούν με τα τέκνα τους και γι' αυτό το λόγο άλλωστε υποβάλλονται σε δαπάνες και καταβάλλουν διατροφή.

Καλούμε τις διοικήσεις των ΠΟΕΠΛΣ και ΠΕΑΛΣ, να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ανάλογη ρύθμιση και για τα στελέχη ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να κατατεθεί – ενταχθεί και νομοθετηθεί άμεσα.-

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντώνιος
(Μέλος ΔΣ ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)
ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ Χρήστος
(Μέλος ΔΣ ΠΟΕΠΛΣ & ΕΠΛΣ Κ. Μακεδονίας)


6 σχόλια:

 1. Μπράβο ρε παιδιά επιτέλους κάποιος να το θέσει το θέμα.Αμαρτία το θεό και μεγάλη αδικία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μπράβο ρε παιδιά επιτέλους κάποιος να το θέσει το θέμα.Αμαρτία το θεό και μεγάλη αδικία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. γινε ΑΡΗΣ να γουσταρεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. μπράβο σας . επιτέλους και μια συνδικαλιστική σωστή πρόταση .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πασχαλάκης και παπαγεωργίου και οι δύο άξιοι συνάδελφοι δουλευταράδες στις υπηρεσίες τους και αξιότατοι συνδικαλιστές που προσπαθούν εδώ και χρόνια να τους φάν οι αθηναίοι και οι θεσσαλονικείς δούρειοι ίπποι τους γιατί ποτέ δεν προσκύνησαν κανέναν και έχουν άποψη και θέσεις τεκμηριωμένες .συνεχίστε έτσι παλικάρια .

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.