Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Νομοσχέδιο Υπ. Ναυτιλίας : "Από Δευτέρα και..βλέπουμε η δημόσια διαβούλευση" - Νέα διάταξη για το Δ.Σ του ΤΑΛΣ
   Εκεί στην ΠΟΕΠΛΣ δεν ξέρετε τι σας γίνετε.Προχθεσινή ανακοίνωσή σας έλεγε ότι σήμερα Παρασκευή θα ήταν το Σχέδιο Νόμου προς δημόσια διαβούλευση.Σήμερα μας λέτε από Δευτέρα
και... βλέπουμε!!!ΤΟΣΟ ΄΄ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ΄΄ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΠΙΑ...ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΟΡΘΑ κ.κ. ΤΗΣ ΠΟΕΠΛΣ και αν δεν μπορείτε να το κάνετε ίσως ήρθε η ώρα να αποχωρήσετε.Μην παίζετε άλλο με τους συναδέλφους έχουν κρίση και μάτια για να βλέπουν!!!!

Η προχθεσινή σας ανακοίνωση ΕΔΩ την οποία προλάβατε και κατεβάσατε από την Νέα ΠλεύσηΗ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι συζητήσεις Υπουργείου - ΠΟΕΠΛΣ συνεχίζονται, πάντως, διατάξεις επανεξετάζονται, προστίθενται ή καταργούνται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας των Λιμενικών έγινε δεκτή η πρότασή της για συμμετοχή εκπροσώπου της στο Δ.Σ του ΤΑΛΣ.
Αναλυτικά:
Καταστατικός σκοπός της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. είναι, μεταξύ άλλων, η εν γένει προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ ως δευτεροβάθμια οργάνωση, αποτελεί το αντιπροσωπευτικό συνδικαλιστικό όργανο χιλιάδων στελεχών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και συνακόλουθα μετόχων του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ).
Η συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΛΣ θεωρείται αναγκαία ώστε να εξασφαλίζεται με θετική ενέργεια η θωράκιση των συμφερόντων των μελών που απορρέουν από τη μετοχική τους σχέση με το ΤΑΛΣ.
Στα πλαίσια εκπλήρωσης των σκοπών αυτών, υποβάλλαμε προτεινόμενη τροπολογία στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη, με την οποία προβλέπεται η συμμετοχή εκπροσώπου της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΛΣ και ζητήσαμε την ενσωμάτωσή της στο σχέδιο νόμου του ΥΝΑΝΠ.
Ανταποκρίνεται δε στο κοινό περί συνδικαλισμού αίσθημα, δεδομένου ότι ιστορικά οι συνδικαλιστικές οργανώσεις μετέχουν σε κάθε συλλογική διαδικασία κατά την οποία λαμβάνονται αποφάσεις που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σύνολο των μελών που εκπροσωπούν.
Ο κ. Υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημά μας επιβεβαιώνοντας την ανάγκη εκπροσώπησης των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά τη μετοχική τους σχέση με το Ταμείο και άπτεται των άμεσων οικονομικών συμφερόντων τους.

Ο πρόεδρος Κυράνης Κωνσταντίνος
Ο Γενικός Γραμματέας Τσιάνος Παναγιώτης

4 σχόλια:

  1. Η απόλυτη ξεφτίλα τζάμπα υπουργικές υποσχέσεις, και οι ιθαγενείς τις ΠΟΕΠΛΣ μας τις παρουσιάζουν σαν επιτυχίες. Ντροπή και όνειδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απόλυτη ξεφτίλα παραίτηση τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Της διαβούλευσης το κάγκελο......................μπουχτίσαμε έλεος πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.