Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017

Νόμος 4361/2016 : Επίδομα Εξομάλυνσης για τα στελέχη των Ενόπλων ΔυνάμεωνΝόμος 4361/2016 - Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις.
Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο άρθρο 11 του Νόμου 4361/2016 - ΦΕΚ 10/Α/1-2-2016 -" Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις"  που αφορά τη νέα μοριόδοτηση μεταθέσεων των οπλιτών περιλαμβάνεται και διάταξη που καθορίζει το επίδομα εξομάλυνσης για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και ειδικές περιπτώσεις στελεχών όπως οι διαζευγμένοι αλλά και άγαμοι με παιδιά.

Με τη διάταξη αυτή, ρυθμίζεται ο τρόπος καταβολής του επιδόματος εξομάλυνσης, για όσους τελούν σε διάζευξη ή διάσταση ή είναι άγαμοι και έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του εν λόγω επιδόματος.

Τούτο θα καταβάλλεται, υπό την προϋπόθεση ότι οι παραπάνω αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή, καθότι μέχρι πρότινος λόγω της διάζευξης έπαυε η παροχή του εν λόγω επιδόματος, με αποτέλεσμα η παραπάνω κατηγορία να αντιμετωπίζονται σα να μην είχαν τέκνα, ενώ αυτά προφανώς και υπήρχαν και μετά τη διάζευξη ή τη διάσταση.
Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζεται η ουσιαστική εκπλήρωση της αρχικής βούλησης του νομοθέτη, αφού οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη γονική ιδιότητα, εξακολουθούν να υφίστανται και στις περιπτώσεις που οι γονείς δεν συνοικούν με τα τέκνα τους και αυτό, για το λόγο ότι υποβάλλονται σε δαπάνες και καταβάλλουν διατροφή. Επιπρόσθετα, οι δαπάνες που προκαλούνται από τη διάταξη αυτή, θα καλυφθούν από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε:
-105,86 ευρώ για όλους τους εν γένει στρατιωτικούς
-159,61 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα,
-212,94 ευρώ για τους έγγαμους ή τους διατελούντες σε χηρεία, οι οποίοι έχουν τέκνα που αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη οικογενείας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος
-212,94 ευρώ όταν πρόκειται για συζύγους που τελούν σε διάσταση ή διαζευγμένους ή άγαμους που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του,και χορηγείται εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή
Διαβάστε το πλήρες κείμενο του : Νόμου 4361/2016 - ΦΕΚ 10/Α/1-2-2016 στην θεματική ενότητα : ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

2 σχόλια:

  1. Δεν ισχύει μόνο στις ένοπλες Δυνάμεις αλλά και στην ΕΛΑΣ και την Π.Υ.! Η μόνη εξαίρεση είναι το Λ.Σ. μία αδικία που δημιουργεί μεγάλο οικονομικό πρόβλημα στα στελέχη πατέρες οι οποίοι πληρώνουν μεγαλη διατροφή αλλά η ίδια η πολιτεία δεν τους αναγνωρίζει τα τέκνα! Ελπίζω αυτή η αδικία να αποκατασταθεί το συντομότερο και για την ηθική ικανοποίηση μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί δεν εφαρμόζεται για το Λιμενικό εφόσον με το άρθρο 51 ν. 3205/2003 περι ενιαίου μισθολογίου αμειβόμαστε όλοι οι ένστολοι με τα ίδια ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.