Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (13-02-2017)
-Συνέχεια ενημέρωσης για την ανεύρεση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στον Πειραιά την 09/02/17 
-Ανεύρεση σορού ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Ρόδο
-Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη-Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα Κύθηρα
-Αλιευτικοί έλεγχοι στην Νέα Μηχανιώνα 
-Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών στη Νεάπολη Βοιών και στη ΣαλαμίναΣυνέχεια ενημέρωσης:
Αναγνωρίστηκε η σορός άνδρα, αγνώστων λοιπών στοιχείων, που βρέθηκε απογευματινές ώρες την 08/02/17, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, μεταξύ καναλιού και μαρίνας Αθηνών.
Πρόκειται για αλλοδαπό, ηλικίας 35 ετών.


*****

Εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, μία (01) σορός ανδρός σε προχωρημένη σήψη, αγνώστων λοιπών στοιχείων, σε παραλία πλησίον της περιοχής Καμείρου Σκάλας ν. Ρόδου.
Η ανωτέρω σορός ανήκει σε άτομο ηλικίας περίπου 30-40 ετών, ύψους περίπου 1,80-1,85m και κανονικής σωματικής διάπλασης, ενώ έφερε γκρι παντελόνι, το κάτω μέρος μαύρης αθλητικής φόρμας, το κάτω μέρος μαύρης πυτζάμας, μαύρη ζώνη, γκρι ριγέ κάλτσες, ένα μαύρο μποτάκι, καθώς επίσης μία κάρτα αναλήψεων, δέκα λίρες και δέκα λεπτά Τουρκίας, ένα μεταλλικό τσιμπιδάκι και ένα ασημένιο κουτάλι.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Μυτιλήνης, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη διότι βρέθηκαν στην κατοχή του, επιμελώς κρυμμένα εντός των αποσκευών του δύο (02) δελτία αιτούντος διεθνή προστασία και μία (01) απόφαση αναστολής εκτέλεσης απέλασης, με σκοπό να τα διαθέσει σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και τρία (03) κινητά τηλέφωνα.

*****

Στη σύλληψη ενός 33χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω συνελήφθη διότι παρέλαβε από τα ΕΛ.ΤΑ. ένα δέμα το οποίο περιείχε επιμελώς κρυμμένα εντός υποδημάτων, ένα (01) ταξιδιωτικό έγγραφο και δύο (02) φωτογραφίες διαβατηρίου έτερου προσώπου, με σκοπό να τα διαθέσει σε τρίτους και να διευκολύνει τη μετακίνησή τους στο εσωτερικό της χώρας έναντι χρηματικής αμοιβής.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω, καθώς και δύο (02) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των πεντακοσίων ευρώ (€500) που βρέθηκαν στην κατοχή του ως άνω συλληφθέντα.
*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “Β. ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν.ΑΓ.ΝΙΚ. 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο  από Κίσσαμο – Αντικύθηρα- Κύθηρα - Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα των Κυθήρων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα του Πειραιά.
Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, επί του πλοίου επέβαιναν επτά (07) επιβάτες, δύο (02) Φ/Γ και ένα (01) ΙΧ όχημα είχαν προορισμό τα Κύθηρα, ενώ ανέμεναν για επιβίβαση πενήντα πέντε (55) άτομα, πέντε (05) Φ/Γ και τρία (03) ΙΧ.

*****
Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδυνές ώρες χθες, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ν. Μηχανιώνας στον  λιμένα Νέας Μηχανιώνας σε Ε/Π – Α/Κ σκάφος,  βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση για διενέργεια αλιείας με σάκο τράτας μήκους πέντε (05) μέτρων περίπου με  άνοιγμα ματιού μήκους 36,6 χιλιοστών ο οποίος κατασχέθηκε.
Επίσης κατασχέθηκε αλίευμα συνολικού βάρους τριακοσίων εβδομήντα επτά (377) κιλών το οποίο πρόκειται να εκποιηθεί με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό υπέρ Δημοσίου στην Ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας.

*****
Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, στη θαλάσσια περιοχή Πούντα Λακωνίας μετά από ενημέρωση ιδιώτη.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή
*****

Μία (01) θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σαλαμίνας, στη θαλάσσια περιοχή Στενό Φανερωμένης Σαλαμίνας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή 


*****

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.