Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (11-02-2017)-Ανεκτέλεστο δρομολόγιο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο 
-Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο και την Ίο
-Θάνατος ανδρός στην Αίγινα 
-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Κωνσταντίνο 
-Διακομιδές ασθενών
-Συλλήψεις αλλοδαπών στη Μυτιλήνη, την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα 
-Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Σάμο
-Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Φολέγανδρο και στον Άγιο ΕυστράτιοΕνημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» Ν.Π. 11117, ότι κατά την προετοιμασία χειρισμών απόπλου του αγκίστρωσε το βοηθητικό σχοινί του κάβου της πλώρης που φέρει το βαρίδι (heaving line), με αποτέλεσμα την αδυναμία εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου του για λιμένα Κυλλήνης την 05:30.
Οι 125 επιβάτες, τα 25 Ι.Χ, 02 Λ/Φ και 05 Φ/Γ που επέβαιναν, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο δρομολογημένο πλοίο της γραμμής το οποίο απέπλευσε την 06:15 αντί της προγραμματισμένης 05:30.
Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ», ενώ κατόπιν απαγκίστρωσης του ως άνω σχοινιού, του επετράπη η εκτέλεση των επόμενων προγραμματισμένων δρομολογίων του.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σέριφο για Φολέγανδρο-Σίκινο-Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Σίκινου.
Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, ενώ στο λιμένα Φολέγανδρου ανέμεναν προς επιβίβαση τρεις επιβάτες και ένα Ι.Χ. με προορισμό τη Νάξο, καθώς επίσης τρεις επιβάτες και ένα Ι.Χ. με προορισμό τη Σύρο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ίου, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED''  Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Σίκινο για Ίο-Νάξο-Πάρο-Σύρο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Ίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Νάξου.
Στο εν λόγω πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό την Ίο, ενώ στο λιμένα Ίου ανέμεναν προς επιβίβαση τρεις επιβάτες με προορισμό τη Νάξο και ένας επιβάτης με προορισμό τη Σύρο, οι οποίοι πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
 *****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αίγινας, απογευματινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη ανδρός εντός του λιμένα χωρίς τις αισθήσεις του.
Στο σημείο έσπευσε στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ο ανωτέρω άνδρας ηλικίας 69 ετών, διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Αίγινας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας, ενώ η σορός του 69χρονου πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.


*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Κωνσταντίνου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» Ν.Π. 9465, για καθυστέρηση του απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου για Σκιάθο - Σκόπελο - Αλόννησο, την 10:50 αντί της προγραμματισμένης 10:00, λόγω πρόσκαιρης αδυναμίας άρσης των αγκυρών.
Λίγο αργότερα και ενώ το ανωτέρω πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. από το λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, ο Πλοίαρχος ενημέρωσε την οικεία Λιμενική Αρχή για περιστατικό μηχανικής βλάβης στα βίντζια της πλώρης, και επέστρεψε στο λιμένα αφετηρίας όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι 39 επιβάτες, τα 05 Ι.Χ και τα 03 Φ/Γ.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Αγίου Κωνσταντίνου του Λιμεναρχείου Στυλίδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ» μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ οι ανωτέρω επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, απογευματινές και βραδινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
68χρονης από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σ. 158 και
5χρονου από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙ'' Ν.Π. 11836.
*****
Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 23 ετών αντίστοιχα,  συνελήφθησαν για κατοχή – χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα και παραβίαση του όρου απαγόρευσης αναχώρησης από την ν. Λέσβο, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης  στον οικείο λιμένα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.
*****
Ένας 21χρονος, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.
*****
Ένας 30χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Σάμου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ι/Φ σκάφος «ΒΕΤΑ 3» σημαίας Τουρκίας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, κατά τη διάρκεια του πλου από λιμένα Μποντρούμ για λιμένα Τσεσμέ Τουρκίας, στη θαλάσσια περιοχή  βορειοανατολικά ν. Σάμου παρουσιάστηκε ηλεκτρολογική βλάβη με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας οι φανοί ναυσιπλοΐας. 
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ._ΕΛ.ΑΚΤ. και συνόδευσε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολέγανδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED''  Ν.Π.12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Κέα-Κύθνο-Σύρο-Πάρο-Νάξο-Ίο-Σίκινο-Φολέγανδρο-Κίμωλο-Μήλο ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Φολέγανδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Κιμώλου.  
Στο πλοίο δεν επέβαιναν επιβάτες με προορισμό τη Φολέγανδρο, ενώ τρεις (03) επιβάτες ανέμεναν προς επιβίβαση με προορισμό την Κίμωλο.
*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ''  Ν.Π.10317, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Άγιο Ευστράτιο-Μύρινα - Καβάλα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Αγίου Ευστρατίου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Μύρινας.  
Στο πλοίο επέβαινε ένας (01) επιβάτης με προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο, ενώ τρεις (03) επιβάτες ανέμεναν προς επιβίβαση με προορισμό τη Μύρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.