Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (08-02-2017)-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα 
-Αναγνώριση σορού γυναίκας στην Καβάλα
-Διακομιδή ασθενούς 
-Εντοπισμός και κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών στη Ζάκυνθο (φωτογραφίες)
-Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο 
-Διακομιδή ασθενούς


  Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα απογευματινές ώρες χθες, στη νέα παραλιακή οδό της Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, Δ/Κ όχημα με 17χρονο οδηγό, συγκρούστηκε με Ι/Χ όχημα  με 19χρονο οδηγό, το οποίο προπορευόταν.
  Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 17χρονου,ο οποίος και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις και νοσηλεία.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

                                                                                  *****
    Αναγνωρίστηκε η σορός 65χρονης ημεδαπής, μεσημβρινές ώρες χθες, η οποία είχε εντοπιστεί εντός της θάλασσας, στον κεντρικό λιμένα της Καβάλας.
   Η σορός της γυναίκας, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες της 03/02/2017 και περισυνελέχθη  από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ στη συνέχεια  διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.
    Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας.

                                                                                 *****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, 71χρονoς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

                                                                                 *****
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση ναρκωτικών ουσιών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμεναρχείου Ζακύνθου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, για τον εντοπισμό ενός ύποπτου σάκου στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν του αλιευτικού καταφυγίου Αγίας Τριάδας ν. Ζακύνθου. Στο σημείο έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη ενός (01) επιμελώς συσκευασμένου σάκου, ο οποίος περιείχε δεκαεπτά (17) αυτοσχέδια δέματα με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μικτού βάρους τριάντα πέντε κιλών και δέκα γραμμαρίων (35,010 kg).
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ναρκωτικές ουσίες.


*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2017''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ''ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ'' Ν.Π. 10001, 51χρονoς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.