Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (05-02-2017)-Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων και συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα 
-Πυρκαγιά σε Ε/Ρ-Α/Ψ σκάφος στην Αλεξανδρούπολη 
-Διακομιδή ασθενούς
-Προσάραξη σκάφους στις Οινούσσες Χίου
-Εισροή υδάτων σε Θ/Γ-Τ/Ρ σκάφος στο Φλοίσβο 
-Αλιευτικές παραβάσεις στο Ηράκλειο


Χίλια διακόσια ογδόντα (1.280) πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην πύλη εισόδου του λιμένα Ηγουμενίτσας από προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με τρέιλερ που οδηγούσε ένας 40χρονος αλλοδαπός με συνοδηγό έναν 23χρονο αλλοδαπό, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο ανωτέρω τρέιλερ, χίλια διακόσια ογδόντα (1.280) πακέτα λαθραίων τσιγάρων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, για περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Ε/Ρ – Α/Ψ σκάφος,  το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στο λιμενίσκο “ΜΑΙΣΤΡΟΥ” Αλεξανδρούπολης.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, που διαπίστωσαν ότι πρόκειται για το Ε/Ρ – Α/Ψ ξύλινο σκάφος “ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ” Τ.Α. 349, τύπου μπλάβας, ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέφθασε στο σημείο κατέσβησε την φωτιά.
Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σκάφη που ελλιμενίζονταν πλησίον αυτού και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ'' Ν. Π. 11070, 25χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Οινουσσών Χίου, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης ενός πολυεστερικού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του λιμένα Οινουσσών και συγκεκριμένα στη νότια ακτή της νησίδας ''ΠΑΤΕΡΟΝΗΣΟ'', σε βραχώδη ακτή.
Άμεσα στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή κατέπλευσε προς παροχή συνδρομής το Α/Κ ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' Ν.Χ. 771 με επιβαίνοντες στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το ανωτέρω σκάφος με μοναδικό επιβαίνοντα τον 51χρονο αλλοδαπό Κυβερνήτη του, καλά στην υγεία του.
Στη συνέχεια, ανωτέρω σκάφος με τη συνδρομή του ''ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ'' αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στο λιμένα Οινουσσών από όπου ανελκύστηκε λόγω εισροής υδάτων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό εισροής υδάτων στο Θ/Γ-Τ/Ρ ''ΔΟΞΑ ΙΙ'' Ν.Π. 2263, το οποίο ελλιμενίζεται στη μαρίνα Αλίμου.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς επίσης και καταδυτικό συνεργείο από το οποίο πραγματοποιήθηκε η απάντληση των υδάτων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στην κατάσχεση δέκα (10) ατόμων ροφοειδών, εκ των οποίων τα επτά (07) ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, καθώς και στην κατάσχεση δύο (02) αυτόνομων καταδυτικών συσκευών παροχής αέρα.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με στελέχη ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν στην περιοχή ''ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ'' Ηρακλείου έναν 48χρονο, ο οποίος έφερε επί του υπό ιδιοκτησίας του όχημα τα ως άνω κατασχεθέντα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές παραβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.