Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (03-02-2017)-Σύλληψη αλλοδαπού ναυτικού στην Ελευσίνα για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ. 
-Πτώση Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα στα Χανιά 
-Θαλάσσια ρύπανση στους Καλούς Λιμένες
-Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
-Σύλληψη ημεδαπού στην Αίγινα


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, πρωινές ώρες της 01-02-2017 ότι, πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Πολεμικού Ναυτικού εντόπισε 51χρονο αλλοδαπό, μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “MAKBULE ANA” σημαίας Τουρκίας, να διενεργεί φωτογραφικές λήψεις περιοχών του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, κατά τον διάπλου του πλοίου από την θαλάσσια περιοχή διαύλου Περάματος – Πειραιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ελευσίνας που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή και με εντολή της συνελήφθη ο 51χρονος ναυτικός, για παράβαση του άρθρου 149α του Π.Κ. 

Ο ανωτέρω προσήχθη χθες 02-02-2017 στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά με τη διαδικασία του αυτοφώρου, απ' όπου αφέθη ελεύθερος και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του Ενετικού λιμένα Χανίων και σε βάθος ενός (01μ.) μέτρου,  με έναν 76χρονο ημεδαπό επιβαίνοντα, ο οποίος εξήλθε από την θάλασσα με ίδιες δυνάμεις και χωρίς να έχει τραυματιστεί.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος.
*****

Θαλάσσια ρύπανση από πετρελαιοειδή, εντοπίστηκε μεσημβρινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή Καλών Λιμένων από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, η ανωτέρω ρύπανση περίπου πενήντα (50) λίτρων fuel oil,  προκλήθηκε  από υπερχείλιση της Νο2 δεξαμενής του Δ/Ξ “ΛΑΣΣΑΙΑ” Ν.Π. 11860 ενώ άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες απορρύπανσης οι οποίες ολοκληρώθηκαν με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την τακτική διαδικασία, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Δ/Ξ πλοίου.

*****
Ένας 32χρονος, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το ανωτέρω ταξιδιωτικό έγγραφο.

*****
Ένας 37χρονος, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, στο Λιμενικό κατάστημα  Αίγινας από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για εξύβριση και απειλή εναντίων στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διαταράσσοντας την εύρυθμη λειτουργία της Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται αυτόφωρη διαδικασία από τη Λιμενική Αρχή Αίγινας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.