Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (02-02-2017)-Ανεύρεση σορού ανδρός  Κατερίνη  
-Πτώση γυναικός στη θαλάσσια περιοχή Αντιρρίου
-Ρύπανση στην Πάτρα
-Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα για λαθραία τσιγάρα την 01/02/17 
-Εντοπισμός προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο 
-Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα


Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκάλας Κατερίνης, για 78χρονο αγνοούμενο, ο οποίος είχε αναχωρήσει πρωινές ώρες χθες από την οικία του και έκτοτε αγνοείτο.
Άμεσα απέπλευσε περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, για διενέργεια ερευνών στην ανωτέρω περιοχή και παράλληλα αιτήθηκε η συνδρομή ιδιωτών δυτών προς εντοπισμό του εν λόγω αγνοούμενου.
Ο 78χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  χωρίς τις αισθήσεις του,  εντός του λιμένα παραλίας Κατερίνης, πλησίον νότιου λιμενοβραχίονα, ενώ στη ίδια περιοχή εντοπίστηκε και το Ι.Χ. όχημά του.
Ο ανωτέρω, αφού  αναγνωρίστηκε από τους οικείους του, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 
Προανάκριση διενεργείται από το Γ' Λ/Τ Σκάλας Κατερίνης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ” Ν.Π. 9561 το οποίο είχε καταπλεύσει στον ανατολικό προβλήτα Αντίρριου, για τον εντοπισμό γυναίκας να επιπλέει στην  αριστερή πλευρά της πρύμνης του πλοίου και να παρασύρεται από τα  θαλάσσια ρεύματα.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία με τη συνδρομή μέλους του πληρώματος του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, έπεσαν στην θάλασσα και ανέσυραν στη στεριά μία 53χρονη χωρίς τις αισθήσεις της. Από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-Ε.Λ.ΑΚΤ. έγιναν προσπάθειες ανάνηψης της ανωτέρω η οποία στην συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου όπου παραμένει νοσηλευόμενη σε κρίσιμη κατάσταση.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

*****

Διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης στο βόρειο λιμένα Πατρών, η ύπαρξη διάσπαρτης ποσότητας ιριδίζοντος ελαίου επί του Δ/Ξ “VINLANDIA” σημαίας Παναμά και στη θάλασσα παραπλεύρως του πλοίου, εκτάσεως είκοσι (20) τ.μ. η οποία είχε διαφύγει κατά τη διάρκεια φόρτωσης από βυτιοφόρο όχημα στο εν λόγω Δ/Ξ πλοίο.
Άμεσα ενημερώθηκαν το πλήρωμα και ο ναυτικός πράκτορας του ανωτέρω Δ/Ξ πλοίου με μέριμνα των οποίων ξεκίνησαν οι διαδικασίες απορρύπανσης οι οποίες ολοκληρώθηκαν με θετικά αποτελέσματα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.


*****
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τον εντοπισμό λαθραίων τσιγάρων σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο και τη σύλληψη του 52χρονου αλλοδαπού οδηγού, που έλαβε χώρα πρώτες πρωινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, γνωρίζεται ότι το γενικό σύνολο δασμών και φόρων ανέρχεται στις δεκαοχτώ χιλιάδες εννιακόσια σαράντα ένα ευρώ και ενενήντα δύο λεπτά (18.941,92 €).

*****

Στον εντοπισμό εξήντα πέντε (65) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και στη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΣΤΕΝΩΝ ΜΥΚΑΛΗΣ'', ξύλινο σκάφος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, το οποίο στη θέα του περιπολικού προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να προσαράξει σε αμμώδη περιοχή των ακτών ''ΚΛΙΜΑ'' ανατολικά ν. Σάμου, όπου αποβιβάστηκαν εξήντα πέντε (65) πρόσφυγες.
Στη συνέχεια, κατόπιν ερευνών που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη χερσαία περιοχή ''ΜΕΡΤΖΙΚΗ'' από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Σάμου, εντοπίστηκε ο 31χρονος αλλοδαπός χειριστής του ανωτέρω σκάφους.
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ξύλινο σκάφος.

*****

Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.