Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Δελτίο τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 (07-02-2017)-Κράτηση Μ/V πλοίου στην Καλαμάτα
-Κατάσχεση αλιευμάτων στη Νέα Μηχανιώνα 
-Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στα ΨαράΣτο μέτρο της κράτησης (DETENTION) τέθηκε το M/V ''IRON BARON V'' σημαίας Παναμά, απογευματινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Καλαμάτας.
Ειδικότερα, κατόπιν επιθεώρησης που διενεργήθηκε στο πλαίσιο του PARIS MOU από αρμόδιους επιθεωρητές PSC, διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις (DEFICIENCIES) στο πλοίο.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.


*****
Ογδόντα τέσσερα κιλά (84kg) ιχθύες του είδους «ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ» μικρού μεγέθους (διαστάσεων 14-18 εκατοστών κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών ), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, σε διενεργηθέντα έλεγχο στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, από τα στελέχη του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.


*****


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ψαρών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR 1'' Ν.Π. 10744, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Χίο – Οινούσσες – Ψαρά - Πειραιά,  ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα των Ψαρών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα τον Πειραιά.
Στο λιμάνι των Ψαρών ανέμεναν για επιβίβαση έντεκα (11) επιβάτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.