Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΕΠΛΣ: κ. ΥΠΟΥΡΓΕ , κ. ΑΡΧΗΓΕ, αναμένουμε να υλοποιηθούν οσα μας ειπατε σχετικα με το πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγώνΠρος: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη 
Κοιν: Αρχηγό ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. ΡΑΠΤΗ Σταμάτιο 

Θέμα: «Πάγωμα μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών» 

κ. Υπουργέ,
Με την από 2/1/2017 επιστολή μας, σας είχαμε θέσει το μείζον ζήτημα της ανεύρεσης ισοδύναμων μέτρων για τη μη αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών, σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 236 του ν.4389/2016. Στη συνέχεια ενημερωθήκαμε για τις ενέργειες που έχετε πραγματοποιήσει τόσο εσείς όσο και ο προκάτοχός σας. 

Στη σύσκεψη της 5ης Ιανουαρίου 2017 υπήρξε η ενημέρωση ότι τα χρήματα που θα απαιτηθούν από το ΥΝΑΝΠ ως ισοδύναμα μέτρα για τη μη αναστολή μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών, θα αντληθούν από κωδικούς του Υπουργείου που αφορούν άλλες δαπάνες. Επιπλέον ως θετικό στοιχείο αναφέρθηκε το γεγονός ότι στον προϋπολογισμό του ΥΝΑΝΠ, για το 2017, τα ποσά που έχουν προβλεφτεί καλύπτουν τις μισθολογικές ωριμάνσεις και προαγωγές των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε ότι σε αντίθεση με τα παραπάνω, τα στελέχη που έλαβαν μισθολογική ωρίμανση/προαγωγή στη μισθοδοσία Ιανουαρίου, στη συνέχεια, με τις μισθοδοσίες μηνός Φεβρουαρίου, επέστρεψαν στην μισθολογική κατάσταση μηνός Δεκεμβρίου 2016. 

Ζητάμε, η αρμόδια υπηρεσία να ενημερωθεί σχετικά ώστε να μην προχωρά σε πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών. 

Ως Ομοσπονδία αναμένουμε να υλοποιηθούν οι δικές σας οδηγίες ώστε να αποφευχθεί μια αρνητική εξέλιξη για το σύνολο των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΥΡΑΝΗΣ Κωνσταντίνος ΤΣΙΑΝΟΣ Παναγιώτης

1 σχόλιο:

  1. Ως πότε θα υιοθετείτε όλα τα ΘΑ του κ. υπουργού; Και λίγη δυσπιστία δεν βλάπτει. Για να είχε αποφευχθεί η αναστολή των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών θα έπρεπε, σύμφωνα και με διατάξεις άρθρου ένατου παραγ. 1 Ν.4393/16, να νομοθετηθούν τα ισοδύναμα μέχρι και την 30-09-2016. Παρόλα αυτά εσείς και ενώ έχει ήδη εφαρμοστεί το πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και μισθολογικών προαγωγών, βγάζετε ανακοινώσεις παραθέτοντας όλα τα ΘΑ του κ. υπουργού.( τα χρήματα που θα απαιτηθούν ....,θα αντληθούν από κωδικούς ...κ.τ.λ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.