Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Έκθετος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αν υπάρξουν νέες μειώσεις στις αποδοχές των Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας.Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» σε ερώτηση αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ένστολους απάντησε ότι «υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο Οικονομικών.  


Σε κάποιες έχουμε αντιρρήσεις, γίνεται συζήτηση. Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους».
 Η παραπάνω είδηση προαναγγέλλει ότι η Κυβέρνηση, σχεδιάζει περαιτέρω μείωση  των αποδοχών μας  παρά  τις  αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές  προηγούμενες   μειώσεις  αφήνοντας ταυτόχρονα έκθετο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας που έχει δεσμευτεί δημόσια ότι ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις στις αποδοχές των Στρατιωτικών και των Σωμάτων Ασφαλείας. 
Την  ίδια διαβεβαίωση έδωσε και ο πρωθυπουργός στην συνάντηση που είχε με τους προέδρους των Ανώτατων Δικαστηρίων της χώρας στο μέγαρο Μαξίμου κανοντας αναφορά και στα μισθολόγια των ενστόλων, των πανεπιστημιακών, των γιατρών, του διπλωματικού σώματος όπου τόνισε οτι: «με την πρόταση για τα ειδικά μισθολόγια γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια για να διατηρηθούν χωρίς καμία μείωση οι ισχύουσες αμοιβές για τους δικαστικούς υπαλλήλους και μια αναδιάρθρωση που δίνει μια προοπτική δικαιοσύνης, με βάση βεβαίως, τις δημοσιονομικές δυσκολίες στις οποίες βρισκόμαστε».
 


Την στιγμή λοιπόν που παραμένει σε εκκρεμότητα  η υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, την στιγμή που πάγωσαν οι μισθολογικές προαγωγές για δύο χρόνια, εξαγγέλλεται ότι θα υπάρξει νέο μισθολόγιο με το οποίο σχεδιάζεται η ακόμα μεγαλύτερη μείωση των αποδοχών μας .

Από την σελίδα : pasapolice.blogspot.gr

bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.