Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Σλοβενία: Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την αποτροπή μαζικής εισροής μεταναστώνΗ κυβέρνηση της Σλοβενίας ενέκρινε σήμερα τροποποιήσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών οι οποίες έχουν σκοπό να επιτρέψουν στις αστυνομικές αρχές να απαγορεύουν - για μια περιορισμένη χρονική περίοδο αν χρειαστεί- την είσοδο σε παράτυπους μετανάστες.
Το κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει τις νομοθετικές τροποποιήσεις, που έχουν στόχο να αποτραπεί μια επανάληψη της μαζικής εισροής μεταναστών στην χώρα, που διήρκησε για έξι μήνες και έληξε τον Μάρτιο του 2016, όταν αρκετές χώρες της νότιας Ευρώπης έκλεισαν την κύρια βαλκανική μεταναστευτική οδό.
 Περίπου 500.000 παράτυποι μετανάστες διέσχισαν την Σλοβενία, την μικρότερη από τις χώρες της διαδρομής των μεταναστών στην πορεία τους προς τους επιθυμητούς προορισμούς τους σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Η υπουργός Εσωτερικών της Σλοβενίας Βέσνα Γκέρκες Σνίνταρ δήλωσε πως η χώρα δεν θα μπορέσει να αντέξει ακόμη ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων αντίστοιχου μεγέθους, καθώς η γείτονά της στο Βορρά, Αυστρία καθώς και άλλα κράτη της δυτικής Ευρώπης έχουν σφραγίσει τα σύνορα τους ως απάντηση στις προσφυγικές ροές.
 «Τα μέτρα της νέας νομοθεσίας θα χρησιμοποιηθούν μόνο αν τα κύματα μεταναστών θέσουν σε κίνδυνο την δημόσια τάξη και την εσωτερική ασφάλεια της Σλοβενίας», τόνισε η Σνίνταρ σε μια συνέντευξη Τύπου. Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση αποφάσισε επίσης την συγκρότηση μιας ειδικής υπηρεσίας για την μετανάστευση για τον συντονισμό των μεταναστευτικών πολιτικών. 
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.