Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων και σύλληψη των αλλοδαπών διακινητών τους στο Γύθειο


Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πρωινές ώρες χθες, για την ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου.

Άμεσα υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., ξεκίνησε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προς εντοπισμό των ανωτέρω, στην οποία συμμετείχαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., τα παραπλέοντα Φ/Γ πλοία''AMETHYST'' ελληνικής σημαίας και ''DILEK'' σημαίας Cook Islands, καθώς και το Ε/Π-Α/Κ ''ΜΙΧΑΗΛ'' Ν. Καλαμάτας 316.
Το ''DILEK'' εντόπισε το Ι/Φ ''SHEPAKI'' σημαίας Η.Π.Α. στη θαλάσσια περιοχή του Μεσσηνιακού Κόλπου, και το ρυμούλκησε συνοδευόμενο από το ''AMETHYST'' στον όρμο Γερολιμένα Δήμου Ανατολικής Μάνης, ενώ στη συνέχεια με τη συνδρομή του ''ΜΙΧΑΗΛ'' και συνοδευόμενο από τα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προσέγγισε και προσέδεσε στο αγκυροβόλιο του εν λόγω όρμου, από όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια τριάντα έξι (36) πρόσφυγες, καθώς επίσης και δύο (02) αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι συνελήφθησαν φερόμενοι ως διακινητές.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω ιστιοφόρο σκάφος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.