Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (27-01-2017)


- Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Αλόννησο 
– Εντοπισμός και διάσωση  προσφύγων στην Λέσβο 
– Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Σύμης
 
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλοννήσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π.11061, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Αλοννήσου για λιμένες Σκοπέλου, Σκιάθου και Βόλου, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη αριστερή κύρια μηχανή ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή τριών (03) ν.μ. έξωθεν οικείου λιμένα και ότι επιστρέφει πίσω με συμβατική ταχύτητα.
Το “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” κατέπλευσε στο λιμένα Αλοννήσου αποβιβάζοντας τους τρεις (03) επιβάτες του με ασφάλεια, οι οποίοι θα προωθηθούν στο προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
*****
     Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα επτά (47) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΛΑΜΝΑΣ” ν. Λέσβου, ακυβέρνητη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR PATMOS'' Ν.Π. 12119, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κάλυμνο – Κω – Νίσυρο – Τήλο – Σύμη – Ρόδο - Καστελόριζο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Σύμης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.
Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση είκοσι ένας (21) επιβάτες και τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε οχήματα, ενώ είχαν εκδοθεί εκατόν πενήντα δύο (152) εισιτήρια επιβατών και τριάντα (30) εισιτήρια για Ι.Χ.Ε. οχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.