Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (25-01-2017)

- Έρευνες προς εντοπισμό αγνοούμενου αλλοδαπού μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Ταίναρου 

– Πτώση ανδρός στο λιμάνι Θεσσαλονίκης 

– Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου 

– Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Σχοινούσας


Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ ''LOUISA SCHULTE'' σημαίας Σιγκαπούρης, για αγνοούμενο 39χρονο αλλοδαπό, μέλος του πληρώματος, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ΝΔ Ακρ. Ταίναρου, με είκοσι ένα (21) αλλοδαπούς πλήρωμα, προερχόμενο από Αίγυπτο για Κροατία.
Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ πραγματοποιούνται έρευνες από τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παραπλέοντα πλοία, καθώς και από ελικόπτερο του Π.Ν. προς εντοπισμό του ανωτέρω, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.
Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από την Άμεση Δράση της Ελληνικής Αστυνομίας για περιστατικό πτώσης ενός 65χρονου και ανάσυρσής του από ιδιώτες, στη θαλάσσια περιοχή “ΟΜΠΡΕΛΩΝ” στην νέα παραλία Θεσσαλονίκης.
Ο ανωτέρω διακομίσθηκε έχοντας τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο” όπου παραμένει για περαιτέρω εξετάσεις.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΡΤΕΜΙΣ'' Ν.Π. 10317, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Καβάλα - Μύρινα - Άγιος Ευστράτιος, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στο λιμένα Αγίου Ευστρατίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το επόμενο λιμάνι Λαυρίου.
Επί του πλοίου δεν ανέμενε κανένας επιβάτης ή όχημα προς αποβίβαση, ενώ ούτε στον λιμένα Άγιου Ευστράτιου ανέμενε κάποιος να επιβιβαστεί.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Νάξου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR ΝΑΧΟS'' Ν.Π. 11014, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ηρακλειά – Σχοινούσα, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα της Σχοινούσας λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το επόμενο λιμάνι Κουφονησίου.
Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση έξι (06) επιβάτες και ένα (01) Δ/Κ όχημα, οι οποίοι θα προωθηθούν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας με το δρομολόγιο επιστροφής του ίδιου πλοίου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.