Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Υπουργέ τι είναι αυτό που επιβάλλει και ποιος επιβάλλει την αφαίρεση της διάταξης περί 24μήνου για τους 280 μετατεθέντες το 2015....Γιατί δεν τηρούνται τα υπεσχημένα.


Αρ.Πρωτ.: Φ.100/A/14/17

Με αφορμή το υπό προώθηση σχέδιο νόμου, τα ερωτήματα που μας τίθενται και τη διαπίστωση ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η ευεργετική διάταξη περί 24μηνου (Ν. 4310/2014 αρ. 56).για τους 280 περίπου συναδέλφους που μετατέθηκαν το έτος 2015  σε Υπηρεσίες της 6ης, 8ης και 9ης ΠΕΔΙΛΣ παρά  τις δεσμεύσεις του τότε Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα προς την ΠΕΑΛΣ εκφράζουμε την έντονη   δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία μας.

Επισημαίνουμε ότι αυτή η διάταξη δεν αποτελεί σε καμία των περιπτώσεων μια χαριστική ρύθμιση, όλοι ενθυμούνται τι συνέβη, και την ευθύνη των ηγεσιών της υπόψη περιόδου και την απαράδεκτη κατάσταση που είχε δημιουργηθεί με την μετακίνηση των στελεχών μεσούσης της σχολικής περιόδου.

Τέλος σημειώνουμε την ανακολουθία λόγων και πράξεων διαχρονικά και σήμερα.

Δυστυχώς και στη περίπτωση αυτή οι πολιτικές ηγεσίες δεν τηρούν  τα υπεσχημένα και τις δημόσιες πολιτικές δεσμεύσεις τους, με θύματα για μια ακόμη φορά τα στελέχη Λ.Σ.

Καλούμε τον Υπουργό να αναθεωρήσει την απόφαση και να αποδείξει οτι το Κράτος έχει συνέχεια.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                  Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ        Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

5 σχόλια:

 1. Δυστυχώς ή Κυβέρνηση άργησε πολύ να νομοθετήσει. Όσοι πιστεύεται ότι το πολυνομοσχέδιο θα περάσει πλανάστε. Οι πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα θα είναι ραγδαίες και ή Βουλή δεν θα κάτσει να ασχοληθεί με ένα από τα τελευταία στην τάξη Υπουργείο. Δυστυχώς το πολυνομοσχέδιο ταλανίζεται από το Μαιο του 2016 από το συνέδριο της Ρόδου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 24 μηνο τέλος. Τι και αν οι μεταθέσεις 2015 είναι παράνομες σύμφωνα και με δικαστικές αποφάσεις; Το θέμα είναι οι δικοί μας να μην έχουν μεταθέσεις και κουράζονται. Να παραμένουν ΕΟΘ και ας μην γνωρίζουν την παραμεθόριο και να παίρνουν βαθμούς και χρήματα όμοια με τους υπόλοιπους που κάθε λίγο λαμβάνουν και νέα μετάθεση. Δεν πειράζει ακόμη και αν είναι Χριστούγεννα και θα πρέπει να χωρίσεις από τα παιδιά σου. Δεν πειράζει ακόμη και αν ο γονιός σου πεθαίνει. Το θέμα είναι να σε στείλουμε στο νησί για να βάλουμε τον δικό μας τον ντόπιο σε γραφείο να τον κάνουμε αέρα. Το νομοσχέδιο χρειάζεται ένα άρθρο , οι αμετάθετοι όπου και αν είναι (υπουργείο – νησιά) να μετατεθούν. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΕΒΑΣΜΟΣ λέξεις χωρίς νόημα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4150 / 2013 Ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις.

  Άρθρο 30 Ρυθμίσεις σχετικές με τη χορήγηση αδειών ναυτικής ικανότητας στο Εμπορικό Ναυτικό

  1. Με διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Ναυτιλίας και Αιγαίου, καθορίζονται οι ελάχιστες υποχρεωτικές απαιτήσεις εκπαίδευσης για την απόκτηση πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας από τους αξιωματικούς που προέρχονται από το Πολεμικό Ναυτικό ή το Λιμενικό Σώμα− Ελληνική Ακτοφυλακή.

  Απλά δώστε μας τα διπλώματα να φύγουμε. Από το 2013 εκκρεμεί η έκδοση ενός απλού Π.Δ. Εμποροπλοιάρχους και μηχανικούς που χρειάζεται το σώμα δεν προσλαμβάνεται. Αρκετούς από αυτούς που έχετε προσλάβει τους έχετε παροπλισμένους ( γραφεία- περιφέρειες- υπουργείο) ενώ τους υπόλοιπους συνεχώς σε μεταθέσεις και πολύωρη εργασία. Να φύγουμε να πάμε αλλού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σε συνέχεια αυτού που είπε ο Ανώνυμος31 Ιανουαρίου, 2017 20:55:
  Να είναι υποχρεωτική η υπηρέτηση σε παραμεθόριο για 3 χρόνια, για όλους!!!τι τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, συνυπηρετήσεις κτλ, να ισχύουν μόνο για όσους έχουν κάνει το αγροτικό τους. Επίσης για αυτούς να μην ισχύει ο ελάχιστος χρόνος παραμονής σε υπηρεσίες, κάθε χρόνο σε συμβούλια μεταθέσεων και όταν λέμε 3 χρόνια καθαρά, χωρίς άναρρωτικές, άδειες ανατροφής τέκνου, αποσπάσεις κτλ. Αλλά ποιός θα το προτείνει αυτό; οι αμετάθετοι κ αυτοί που κάνουν πολιτική με τις μεταθέσεις;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 280 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ - ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΩ !!! ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΨΗΦΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ 280 ΕΠΙ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ...ΜΗ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ...ΜΑΥΡΟ ΟΛΟΙ!!! ΚΟΙΤΑΧΤΕ ΜΟΝΟ Η ΠΕΑΛΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.