Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 & 3 (04-01-2017)-Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο 
-Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα
-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα
-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Καβάλα
-Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη ν.Λέσβο 
-Τραυματισμός ναυτικού στη Χαλκίδα 
-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα 
-Διακομιδή ασθενούς
-Διασώσεις προσφύγων στη Μήθυμνα και τη Σάμο 
-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη 
-Διακομιδή ασθενούς


Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τεσσάρων (34) προσφύγων προέβη πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΚΑΡΦΑ'' ν.Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεννέα (19) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΕΦΤΑΛΟΥΣ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμνιάς.

*****

Μία αλλοδαπή 31 ετών, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****

Τρεις αλλοδαποί 40, 18 και 25 ετών συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****


  Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΞΠΡΕΣ ΠΗΓΑΣΟΣ'' Ν.Π. 10415, ότι κατά τη προετιμασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο για Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Λαύριο, με εκατόν είκοσι τρεις  (123) επιβάτες.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοίας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

******
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα (50) αλλοδαπών προέβη,  μεσμβρινές ώρες χθες,  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
  Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμνιάς.

*****

  Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου, για περιστατικό τραυματισμού 46χρονου αλλοδαπού ναυτικού, μέλος του πληρώματος του Φ/Γ “ΤΖΟΑΝΝΑ VI” Ν.Π. 11457 το οποίο βρισκόταν στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ/ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΙ.
  Ο ανωτέρω ναυτικός με ειδικότητα ναυκλήρου διεκομίσθη  στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.
  Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

******

  Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 34 ετών, συνελήφθησαν  απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

******

  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Νάξου στο λιμένα Μυκόνου, με το Τ/Χ ''ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ''  Τ.Ν 99, ανήλικη 09 μηνών, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
******
Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) προσφύγων προέβη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω πλωτό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Μήθυμνας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλας Συκαμινέας.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα τεσσάρων (44) προσφύγων προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Σάμου, πνευστή λέμβο σε δυσχερή θέση, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Κυλλήνης, προερχόμενο από το λιμένα Ζακύνθου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στον καταπέλτη οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτός να μην ανοίγει.
Το ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' κατέπλευσε στο λιμένα Κυλλήνης όπου, αφού αποκαταστάθηκε η ανωτέρω δυσλειτουργία από τα μέλη του πληρώματος, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριάντα τρεις (33) επιβάτες και τα δεκατέσσερα (14) Ι.Χ. οχήματα.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη και απέπλευσε στις 10:37 προς λιμένα Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ'' Ν. Σ. 158, 87χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.