Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (28-01-2017)

- Πτώση Ι.Χ. οχήματος στο λιμένα Πειραιά 

– Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Φολεγάνδρου

- Τραυματισμός ναυτικού στη Θήρα 

– Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στο Ρέθυμνο


Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή προβλήτας 3, στην πύλη Ε1 του λιμένα Πειραιά, με δυο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι οι ανωτέρω επιβαίνοντες είχαν εξέλθει από τη θάλασσα με τη συνδρομή παρευρισκόμενων στην περιοχή και κατά δήλωσή τους είναι καλά στην υγεία τους ενώ η πτώση οφείλετε σε λάθος χειρισμό.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φολεγάνδρου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''HELLENIC HIGHSPEED'' Ν.Π. 12331, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Λαύριο για Κέα – Κύθνο – Σύρο – Πάρο – Νάξο – Ίο – Σίκινο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο  λιμένα Φολεγάνδρου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και  ότι θα συνεχίσει το  δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Κιμώλου.
Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση ένας (01) επιβάτης, ενώ δεν ανέμενε επιβάτης για επιβίβαση στον οικείο λιμένα.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ 06, για περιστατικό τραυματισμού 21χρονου ημεδαπού ναυτικού, μέλους πληρώματος, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Αθηνιού ν.Θήρας, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του, προερχόμενο  από το λιμένα Μήλου.
  Ο ανωτέρω ναυτικός τραυματίστηκε στο αριστερό άνω άκρο, κατά τη διαδικασία φορτοεκφόρτωσης οχημάτων και πιο συγκεκριμένα ύστερα από εμπλοκή του αριστερού χεριού του, ανάμεσα σε φορτηγό όχημα και σε υποστύλωμα του κυρίως γκαράζ. 
  Άμεσα, ο τραυματίας παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια με αεροδιακομιδή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής ΚΑΤ, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. 
  Προανάκριση  διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας. 
 
                                                                           *****
 
  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου εντός της χερσαίας ζώνης λιμένας Ρεθύμνου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 68ρονος, επιχειρώντας αριστερή στροφή, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και  συγκρούστηκε με Δ/Κ που οδηγούσε 23χρονος, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του δεύτερου. 
  Άμεσα ο 23χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου, από όπου και εξήλθε.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.