Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (19-01-2017)-Συνέχεια ενημέρωσης για τη σύλληψη αλλοδαπού στα Χανιά για κατοχή ποσότητας καπνικών άνευ ταινίας ειδικού φόρου την 18/01/2017 
-Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη Χίο
-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μυτιλήνη
-Θάνατος ανδρός στο Ηράκλειο
-Σύλληψη αλλοδαπών και του διακινητή τους στη Ηγουμενίτσα 
-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα
-Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη ΜήλοΣυνέχεια ενημέρωσης:
Αναφορικά με τη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού στα Χανιά για κατοχή ποσότητας καπνικών άνευ ταινίας ειδικού φόρου την 18/01/2017, γνωρίζεται ότι σύμφωνα με το Τελωνείο Χανίων, το ύψος των διαφυγόντων φόρων - δασμών ανέρχεται στο ποσό των επτά χιλιάδων διακοσίων εξήντα ενός ευρώ και ογδόντα επτά λεπτών (€ 7.261,87).

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα έξι (36) προσφύγων προέβη πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Ελένης ν.Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Π. Κουντουριώτη, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 53χρονη ήρθε σε επαφή με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 43χρονη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της 43χρονης.
Άμεσα ανωτέρω 43χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, από όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου,  για 47χρονο αγνοούμενο, ο οποίος είχε αναχωρήσει βραδινές ώρες από την οικία του και έκτοτε αγνοείτο.
Ο ρουχισμός του ανωτέρω και το Ι.Χ. όχημα του εντοπίστηκαν σε βραχώδη ακτή πλησίον της θάλασσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή Κάτω Γουβιές Ηρακλείου.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής και δύο (02) περιπολικά σκάφη καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσαν στην ανωτέρω περιοχή προς εντοπισμό του αγνοούμενου.
Ο 47χρονος εντοπίστηκε και περισυνελέγη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., χωρίς τις αισθήσεις του,  στην ανωτέρω περιοχή πλησίον της βραχώδους ακτής και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μαρίνα γουβιών και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Π.Α.Γ.Ν. Η. όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.
*****
Στη σύλληψη οκτώ (08) αλλοδαπών καθώς και του 47χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής και προσωπικού εταιρείας παροχής υπηρεσιών ιδιωτικής ασφάλειας, σε φορτηγό όχημα με συρόμενο που οδηγούσε 47χρονος αλλοδαπός, εντοπίστηκαν εντός του φορτίου (groupage)  οκτώ (08) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων και ο ανωτέρω οδηγός είχε σκοπό να τους μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας. 
*****
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο  που θα απέπλεε με προορισμό λιμένα Ανκόνα Ιταλίας,  ένας 29χρονος αλλοδαπός, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια ενός 32χρονου αλλοδαπού που τον συνόδευε, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Επίσης, ένας 23χρονος αλλοδαπός, συνελήφθην απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμάνι Ανκόνα Ιταλίας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου για ασθένεια 44χρονου αλλοδαπού μέλους του πληρώματος του Φ/Γ πλοίου «MARCHICORA» σημαίας Αντίκουα και Μπαρμπούντα, ειδικότητας ναύκληρου.
Το ανωτέρω πλοίο είχε καταπλεύσει στην Κανάβα – ν. Μήλου την 16/01/2017.
Ο 44χρονος αποβιβάσθηκε και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Μήλου όπου διαγνώσθηκε ότι πάσχει από περιεσφιγμένη ομφαλοκήλη και χρήζει μεταφορά σε Νοσοκομείο των Αθηνών για χειρουργική επέμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.