Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (17-01-2017)


- Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς- Ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Τήνου - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Κεφαλλονιά -Διακομιδές ασθενών 


Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα δύο (52) προσφύγων προέβη πρώτες πρωινές ώρες χθες, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
       Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΓΙΑ  ΕΛΕΝΗ'' ν.Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
     Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
         Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
                                                                                 *****
 
        Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 44 και 20 ετών συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
    Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν  τα ανωτέρω έγγραφα.
 
                                                                               *****
 
      Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες χθες, από το λιμένα της Θάσου στο λιμένα της Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» Ν. Πειραιά 10553, 4χρονoς, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 *****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τήνου για περιστατικό ελαφράς πρόσκρουσης του Ε/Γ-Ο/Γ “FAST FERRIES ANDROS” Ν.Π. 11124 στον εξωτερικό λιμένα Τήνου κατά τη διαδικασία πρόσδεσης με αποτέλεσμα τη μικρή στρέβλωση του προστατευτικού ελάσματος της πρύμνης του πλοίου.
Το ανωτέρω Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Μυκόνου με είκοσι εννέα (29) επιβάτες, οκτώ (08) Ι.Χ. και εννέα (09) Φ/Γ οχήματα αποβίβασε στο λιμένα Τήνου τρεις (03) επιβάτες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για συνέχιση του εγκεκριμένου του δρομολογίου προς λιμένες Άνδρου - Ραφήνας μεταφέροντας συνολικά εβδομήντα τρεις (73) επιβάτες, δεκαπέντε (15) Ι.Χ., δώδεκα (12) Φ/Γ και δύο (02) Δ/Κ.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της παραλιακής οδού Αργοστολίου όταν Ε.Ι.Χ όχημα που οδηγούσε ένας 64χρονος ημεδαπός συγκρούστηκε με Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν 44χρονο αλλοδαπό.
Από την σύγκρουση προκλήθηκαν υλικές ζημίες και στα δύο οχήματα καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός του 44χρονου. Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε  στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, πρωινές ώρες χθες και μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι κάτωθι διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
77χρονης, από το λιμένα  της Νάξου στο λιμένα της Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Νάξου 53,
72χρονου, από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.