Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (14-01-2017)


- Σύλληψη αλλοδαπών διακινητών στην Αλεξανδρούπολη 
– Τραυματισμός  επιβάτη σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο 
– Σύγκρουση Ε/Π-Α/Κ σκαφών στον κόλπο Μούδρου 
– Συλλήψεις  αλλοδαπών στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα  
- Πτώση ΙΧ οχήματος στη θάλασσα και θάνατος του οδηγού στον Πειραιά 
– Σύλληψη αλλοδαπού στη Χίο 
– Θάνατος ανδρός στη Βουλιαγμένη 
– Διακομιδή ασθενούς

 
 
Δύο (02) αλλοδαποί, 45 και 27 ετών, συνελήφθησαν  απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών και για παράνομη είσοδο στη χώρα από θαλάσσια περιοχή.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια περιπολίας στην θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΠΑΛΟΥ” και σε απόσταση διακοσίων μέτρων (200μ.) από την ακτή όπου είχε προσαράξει το πολυεστερικό σκάφος στο οποίο επέβαιναν.  Τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προσέγγισαν το ανωτέρω σκάφος πεζοί μέσω θαλάσσης και οδήγησαν τους επιβαίνοντες με ασφάλεια στην ακτή. 
Κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω ειχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε συνεργασία με το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω μετέφεραν παράνομα στη χώρα έντεκα (11) αλλοδαπούς με το ανωτέρω σκάφος.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος. 
 
*****
 
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Ύπαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ” ΝΗ 33 για περιστατικό τραυματισμού 15χρονου επιβάτη στο δάκτυλο του δεξιού χεριού του.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο “ΒΕΝΙΖΕΛΙΟ- ΠΑΝΑΝΕΙΟ” Νοσκομείο Ηρακλείου απ'  όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών. 
Προανάκριση διενερείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
 
*****
 
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες  χθες, η Λιμενική Αρχή Μούδρου, ότι το Ε/Π–Α/Κ “ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ” Λ.Μ. 321, με δύο (02) επιβαίνοντες, προσέκρουσε με το Ε/Π-Α/Κ “ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ” Ν.Μ. 119, με δύο (02)  επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Λυχνών κόλπου Μούδρου .
Από το περιστατικό, προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος.
Από το Λιμενικό Σταθμό Μούδρου απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας.
 
*****
 
Τρεις (03) αλλοδαποί, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Επίσης, ένας 31χρονος συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανάκρισεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.
 
*****
 
Τρεις (03) αλλοδαποί  62, 21 και 18ετών, συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι διαπιστώθηκε ότι η 62χρονη διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα των έτερων αλλοδαπών οι οποίοι την υπέδειξαν ως το άτομο που τους προμήθευσε τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που  κατείχαν και επέδειξαν.
Επίσης, ένας 43χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Επιπροσθέτως, ένας 38χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκαν σε άλλο πρόσωπο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, από ιδιώτη για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή προβλήτας Αγίου Διονυσίου εντός του λιμένα Πειραιά, με έναν (01) ημεδαπό επιβαίνοντα.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία εντόπισαν και ανέσυραν από το Ι.Χ.Ε. όχημα έναν 78χρονο χωρίς τις αισθήσεις του. Στη συνέχεια ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ” όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 
Από το Α΄ Λιμενικό Τήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
*****
Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, πρωινές ώρες σήμερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Χίου, κατά τον καταπόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη διότι βρέθηκαν στην κατοχή του δύο (02) πλαστά δελτία αίτησης ασύλου, τρία (03) πλαστά διαβατήρια καθώς επίσης και δύο (02) δελτία αίτησης ασύλου που άνηκαν σε έτερα πρόσωπα, με σκοπό να τα προμηθεύσει σε πρόσφυγες – μετανάστες που παραμένουν στη Χίο.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Βάρκιζας, 56χρονος.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  «ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ» Γενικό Νοσοκομείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Προανάκριση διενεργείται από το Β' Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Καλλιράχης Θάσου στο λιμένα Καβάλας, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΣΑΝΙ'' Ν.Π. 8700, 50χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.