Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (13-01-2017)


 - Ακυβερνησία Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Παγασητικό κόλπο
- Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη  Μυτιλήνη 
–  Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοιου στην Κέρκυρα 
– Σύλληψη ημεδαπού στη Νεάπολη Βοιών 
- Διενέργεια ελέγχου στο Πέραμα 
- Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Παλαιά Φώκαια 

     Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το  Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Π. 9465,  ότι διαπιστώθηκε ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης  στη θαλάσσια περιοχή του Στενού Ωρεών νότια του Παγασητικού κόλπου.
    Το “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ”,   εκτελούσε δρομολόγιο από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σκιάθο – Σκόπελο – Αλόννησο,  με τριάντα δύο (32) άτομα πλήρωμα,  είκοσι ένα (21) επιβάτες και επτά (07) Ι/Χ οχήματα.
     Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) αλιευτικά σκάφη, ένα Τ/Χ σκάφος καθώς και το Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ ΧVΙΙ” ΝΠ 2987 το οποίο απογευματινές ώρες ξεκίνησε να ρυμουλκεί  το  “ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ” προς λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου με τη συνοδεία   περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
     Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης ο Πλοίαρχος του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ανέφερε ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη και πλέει αυτοδυνάμως συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.  και του ανωτέρω Ρ/Κ σκάφους προς  Άγιο Κωνσταντίνο, όπου και θα επιθεωρηθεί από κλιμάκιο Επιθεωρητών του Κλάδου Επιθεώρησης Πλοίων και από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.
     Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι (20) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
     Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''ΒΑΡΙΑΣ'' ν. Λέσβου, μία (01) πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
     Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
  Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
    Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ “ANGELA” σημαίας Κονγκό ότι έχει αγκυροβολήσει βόρεια της ν. Κέρκυρας λόγω βλάβης στα πιστόνια της κύριας μηχανής και δήλωσε αδυναμία συνέχισης πλου.  
    Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ από την  νηοψία που διενήργησε διαπιστώθηκε ότι το ανωτέρω Φ/Γ πλοίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Δυρραχίου Αλβανίας με προορισμό λιμένα Βουλγαρίας σε άφορτη κατάσταση και φέρει δεκατρείς (13) αλλοδαπούς πλήρωμα.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας  από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα και διενέργεια επιθεώρησης από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή.
*****
    Στη σύλληψη ενός 66χρονου προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νεάπολης Βοιών στον οικείο λιμένα διότι διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Ανακρίτρια Πλημμελειοδικών Λευκάδας.
     Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

    Έλεγχος διενεργήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και από προσωπικό του Ζ΄ Λιμενικού Τμήματος Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στο Δ/Ξ «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ Ι» Ν.Π. 11765, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος.
    Ειδικότερα, κατά το διενεργούμενο έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η πλοιοκτήτρια εταιρία απασχολούσε τρία (03) άτομα χωρίς να είναι εγγεγραμμένα στον πίνακα προσωπικού και ωραρίου εργασίας της επιχείρησης.
    Από το Ζ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διενεργείται προανάκριση.
*****
    Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή από ιδιώτη στην παραλία Παλαιάς Φώκαιας και παραδόθηκε στην οικεία Λιμενική Αρχή.
Από την Λιμενική Αρχή Παλαιάς Φώκαιας διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για θαλάσσια χελώνα τύπου “ΚΑΡΕΤΤΑ-ΚΑΡΕΤΤΑ” ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.