Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου Νο 1 & 2 (12-01-2017)


- Πτώση οχήματος στη θάλασσα στον Πόρο Κεφαλληνίας
 –  Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα 
Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ ” στον προβλήτα λιμένα ν. Κάσου 
 
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, πρωινές ώρες χθες,  για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι οι επιβαίνοντες είχαν εξέλθει του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το A΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, ενώ το Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε απο ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα, χωρίς να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση.
 
*****
 
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. 
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που διενεγήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με προορισμό το εξωτερικό, κατείχαν και επέδειξαν ο μεν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ο δε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κάσου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν. ΡΕΘ. 06, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του στο λιμένα Φρυ Κάσου, προσέκρουσε στον προβλήτα, με αποτέλεσμα την πρόκληση μικρής υλικής ζημιάς πάνω από την ίσαλο γραμμή.
   Ακολούθως, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από λιμένα Ρόδου για λιμένες Χάλκης, Διαφανίου, Καρπάθου, Κάσου, Ανάφης, Θήρας, Μήλου και Πειραιά, ενώ οι διαδικασίες αποβίβασης και επιβίβασης στο λιμένα ολοκληρώθηκαν με ασφάλεια.
  Μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για ένα μεμονωμένο πλου προς συνέχιση του εγκεκριμένου δρομολογίου του, με δεκαοκτώ (18) επιβάτες, πέντε (05) φορτηγά και τρία (03) Ι.Χ.Ε.
  Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.