Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (08-01-2017)-Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας στην Κω
-Μηχανική βλάβη Φ/Γ πλοίου στα Κύθηρα 
-Διακομιδή ασθενούς
-Προσάραξη Φ/Γ πλοίου ξένης σημαίας στην Κω


Συνέχεια Ενημέρωσης:
Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω, γνωρίζεται ότι,  μεσημβρινές ώρες χθες, μετά από διαπίστωση προσωρινής στεγανοποίησης ρηγμάτων του πλοίου και μετά από έλεγχο-επιθεώρησή του από αρμόδιο εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή, το πλοίο απέπλευσε για ένα μεμονωμένο πλου από Κω για Αλικαρνασσό Τουρκίας.

                                                                                *****
  Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ότι το Φ/Γ “JOSEPHINE PRIMA” σημαίας Πορτογαλίας, με έντεκα (11) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, παρουσίασε βλάβη στην κύρια μηχανή στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά των Κυθήρων σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από τις ακτές.
   Πρωινές ώρες σήμερα, το πλοίο αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και αγκυροβόλησε ασφαλώς στον όρμο Βατίκων.
   Από την οικεία Λιμενική Αρχή του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοίας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

                                                                                 *****

  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου στο λιμένα Καρδάμαινας Κω, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' Ν.Κω 40, 69χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, μεσημβρινές ώρες σήμερα, για την ύπαρξη σε δυσχερή θέση πλοίου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Αμμόγλωσσας ν. Κω.
  Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με περιπολικό σκάφος, όπου διαπίστωσαν ότι  Φ/Γ πλοίο με όνομα ''IBRAHIM SIMSEK'' σημαίας Τουρκίας, είχε προσαράξει σε απόσταση περίπου  0,65 ν.μ. από την Άκρα Σκανδαρίου Κω.
  Σύμφωνα με δήλωση Πλοιάρχου, στο ως άνω πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από το Νεμρούτ της Σμύρνης με προορισμό το Ισκεντερούν Τουρκίας μεταφέροντας προϊόντα σιδήρου, επέβαιναν συνολικά δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί μέλη πληρώματος, καλά στην υγεία τους.
  Το ''IBRAHIM SIMSEK'' αποκολλήθηκε από το σημείο της προσάραξης με ιδία μέσα, χωρίς να ζητήσει συνδρομή, ενώ στη συνέχεια απέπλευσε προς Αλικαρνασσό Τουρκίας.
  Από το περιστατικό και σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων ή διαρροή καυσίμων, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.