Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (07-01-2017)
-Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας στην Κω
-Μηχανική βλάβη Φ/Γ-Ο/Γ στο Σαρωνικό Κόλπο 
-Σύγκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στην Κάλυμνο
-Θάνατος ανδρός στη Ραφήνα 
-Πτώση οχήματος στην θάλασσα στην Κάλυμνο
-Τραυματισμός ατόμων στο λιμένα Βόλου 
-Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα


Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω, γνωρίζεται ότι, πρωινές ώρες χθες, επετεύχθη η αποκόλληση και επανάπλευση του πλοίου, με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών, ενώ στη συνέχεια το  ''ALCATRAS'' αγκυροβόλησε ασφαλώς πλησίον του σημείου της προσάραξης.
Το καταδυτικό, το οποίο εξακολουθεί να παρουσιάζει ελεγχόμενη εισροή υδάτων που αντιμετωπίζεται με ίδια απαντλητικά μέσα, τελεί υπό απαγόρευση απόπλου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιτηρείται η ευρύτερη περιοχή από ξηράς, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαρωνικού, Λαυρίου και Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για μηχανική βλάβη του Φ/Γ-Ο/Γ ΄΄ΤΑΛΩΣ΄΄ Ν.Π.10899 στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Αγίου Γεωργίου εντός Σαρωνικού κόλπου.
Το ΄΄ΤΑΛΩΣ΄΄, το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο, Τήνο, Μύκονο και Χανιά με δεκατρία (13) άτομα πλήρωμα, 12 επιβάτες και πενήντα (50) Φ/Γ οχήματα, επέστρεψε αυτοδυνάμως στο λιμένα Νέου Μόλου Δραπετσώνας
Από τη Λιμενική Αρχή Κερατσινίου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοϊας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου για περιστατικό σύγκρουσης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων εντός του οικείου λιμένα.
Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΤΜΟΣ” Ν.Π. 12119, η άγκυρά του μπλέχτηκε και παρέσυρε τις άγκυρες του πρυμνοδετημένου Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” Ν.Κ.02, με αποτέλεσμα το τελευταίο   να προσκρούσει ελαφρώς με την αριστερή πλευρά της πλώρης του στα έξαλλα της αριστερής πλευράς της πρύμνης του Ε/Γ-Ο/Γ “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” Ν.Κω 09, το οποίο βρισκόταν δεμένο πλησίον του.
Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων σε κανένα από τα πλοία και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, το “ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ” μπορεί να συνεχίσει τις δρομολογιακές του υποχρεώσεις, ενώ στο “ΝΗΣΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΣ” απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

*****
 Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή  της παραλίας Μαραθώνα, 68χρονος ημεδαδαπός.
Ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Παναεπιστημίου Αθηνών.

                                                                              *****
  Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλύμνου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή του οικείου λιμένα.
  Ο οδηγός εξήλθε με δικές του δυνάμεις καλά στην υγεία του, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ διαπιστώθηκε η βύθιση ενός Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.   

*****

  Ένας 60χρονος καθώς και ένας 38χρονος, στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Βόλου, τραυματίστηκαν πρωινές ώρες χθες, στον οικείο λιμένα, κατά την τέλεση καθαγιασμού των υδάτων.
  Συγκεκριμένα οι δύο άνδρες τραυματίστηκαν από φωτοβολίδες που εκτοξεύθηκαν από Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος εν όψει του εορτασμού του καθαγιασμού, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθη ο Κυβερνήτης του σκάφους από το οποίο εκτοξεύθηκαν οι φωτοβολίδες.

                                                                             *****

   Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νότιου λιμένα Πατρών από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, μία 30χρονη και ένας 29χρονος, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
  Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση , κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.