Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (05-01-2017)-Τραυματισμός στελέχους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη Σκόπελο
-Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Λευκάδα
-Αεροδιακομιδή ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στα Χανιά 
-Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα
-Κράτηση πλοίου στη Θεσσαλονίκη
-Διακομιδές ασθενώνΤραυματισμός βαθμοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Σκοπέλου, όταν, κατά την παραλαβή υπηρεσιακού όπλου, αυτό εκπυρσοκρότησε, με αποτέλεσμα ο ανωτέρω να τραυματιστεί στην παλάμη του αριστερού του χεριού.
Άμεσα, ο ανωτέρω βαθμοφόρος διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ στο λιμένα Βόλου και από εκεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για περαιτέρω περίθαλψη.
Από τη Λιμενική Αρχή Σκιάθου διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για περιστατικό πτώσης οχήματος στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Λευκάδας «ΠΟΝΤΕ».
Σύμφωνα με δήλωση του 66χρονου οδηγού του, το ανωτέρω όχημα, τύπου φορτηγό – αγροτικό, ξέφυγε της πορείας του με αποτέλεσμα να βρεθεί εντός του θαλάσσιου ύδατος. 
Ο 66χρονος εξήλθε του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, καλά στην υγεία του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και το όχημα ανελκύστηκε με ασφάλεια .
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λευκάδας.  

*****
Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, πρωινές ώρες σήμερα, από το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΕΛΥΡΟΣ'' Ν.Χ. 31, το οποίο έπλεε βόρεια Χανίων, 50χρονος αλλοδαπός ασθενής, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Χανίων, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

 *****
Στη σύλληψη ενός 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού λιμένα εξωτερικού, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****
Το μέτρο της κράτησης (DETENTION) επιβλήθηκε στο M/V ''CHARLY'' σημαίας Τόγκο, λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων που εμπίπτουν σε πεδίο εφαρμογής παραρτήματος Χ της ΚΟ 2009/16/ΕΚ, κατόπιν έκτακτης επιθεώρησης που διενεργήθηκε από εξουσιοδοτημένο Επιθεωρητή της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια ΠΔ16/2011(ΦΕΚ 36Α).
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
- 81χρονης, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459 και  
- 81χρονης και 82χρονου από το λιμένα Καλλιράχης Θάσου στο λιμένα Καβάλας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''SANI'' Ν.Π. 8700.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.