Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Πάνος Καμμένος στο Onalert: Έρχεται "δώρο Χριστουγέννων" και επίδομα παραμεθορίου!
της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ


"Δώρο Χριστουγέννων" φαίνεται ότι θα βάλουν όλοι οι στρατιωτικοί, αλλά και το επίδομα παραμεθορίου, σύμφωνα με τα όσα είπε αποκλειστικά στο Onalert.gr ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο. κ. Καμμένος που επισκέφθηκε τον Έβρο, διανυκτέρευσε στο φυλάκιο Γέφυρας Κήπων Έβρου, μαζί με τους στρατιώτες που υπηρετούν τη θητεία τους αλλά και μαζί με τα στελέχη της παραμεθορίου.

Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραχώρησε συνέντευξη στο Onalert.gr, μέσα από έναν θάλαμο οπλιτών και ουσιαστικά περιτριγυρισμένος από τα νιάτα της χώρας που υπηρετούν τη θητεία τους.

Από την παραμεθόριο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε ότι έχει ήδη υπογραφεί η καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου και σε λίγες ημέρες θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς των στελεχών.

Άφησε επίσης να εννοηθεί ότι ετοιμάζει και κάποια άλλη κίνηση που θα ικανοποιήσει τα στελέχη την περίοδο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στρατός Ξηράς έχει ξεκινήσει διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων για όλα τα στελέχη του, τα οποία αναμένεται να λάβουν κάποια αποζημίωση ως "δώρο Χριστουγέννων". 


Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Καμμένου στο Onalert.gr είναι η ακόλουθη: 


Επίδομα παραμεθορίου. 

Του Έβρου έχει δοθεί ήδη. Έχει υπογραφεί για όλους.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι το παίρνουν κανονικά, ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας δεν το παίρνουν κανονικά. Υπάρχει αδικία.

Όταν ανέλαβα έδιναν δυο μήνες το χρόνο και μάλιστα δεν είχαν καν γράψει κονδύλι στον ποροϋπολιγισμό. Φέτος δίδεται όλο. Υπογράφηκε τις τελευταίες ημέρες. 
Ήταν κάτι που αντιμετωπίσαμε, γιατί είχαν διαγράψει τα κονδύλια. Είχαν αφήσει να μην το δίνουμε αλλά το δώσαμε κι αυτό είναι ένα δίκαιο επίδομα, δεν είναι κάτι το οποίο το παίρνουν χαριστικά. Το παίρνουν επειδή υπηρετούν εδώ. 

Στο 1:35 ο κ. Καμμένος αναφέρεται με νόημα σε όσα θα δουν οι στρατιωτικοί τις επόμενες ημέρες, αλλά δεν θέλει να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Καταφέραμε και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια και την ηγεσία του ΓΕΣ γι αυτό, αλλά θέλω να ευχαριστήσω κι έναν αξιωματικό ο οποίος είναι ο "υπουργός Οικονομικών μας", ουποστράτηγος κ. Πρασσάκης ο οποίος μαζί με όλο το επιτελείο του έχει εργαστεί πάρα πολύ σκληρά για να μπορέσουμε αυτά τα θέματα να τα ρυθμίσουμε και να τα αποδώσουμε. 


Και βεβαίως και σε όλες αυτές τις προσπάθειες και τις επιθέσεις που δέχθηκε ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήρθαμε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών και καταφέραμε αρκετά πράγματα. 


Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο Onalert.gr και την Ιωάννα Ηλιάδη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μιλάει:


 • Για την Τουρκία και την απειλή
 • Για τα εξοπλιστικά προγράμματα
 • Για την αμυντική βιομηχανία
 • Για τα οικονομικπά των στελεχών
 • Για τις σκέψεις του σχετικά με την θητεία
 • Για τις Ενώσεις των Στρατιωτικών
 • Για τις επικείμενες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016

3 σχόλια:

 1. Ο Πάνος Καμένος είναι ο καλύτερος Υπουργός που πέρασε από το ΥΕΘΑ. Επίσης είναι ο μόνος που ως Υφυπουργός Ναυτιλίας έδωσε τέσσερις μέρες εκτός έδρας στους υπηρετούντες Λιμενικούς της παραμεθορίου ήτοι 105,00 ευρώ μηνιαίως. Βέβαια τώρα το σινάφι Δρίτσας Κουρουπλής το έχουν κόψει κατά το ήμισυ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εμεις εδω στη παραμεθοριο εχουμε μηνες πολλους να δουμε το επιδομα..το κανανε και στο μισο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Να λέμε και τα άλλα όμως...
  Στο πολιτικό προσωπικό δεν πληρώνονται υπερωρίες. Και μιλάμε για πραγματικές και όχι τον σκασμό πλασματικών που πληρώνονται στα Σώματα Ασφαλείας.
  Επιπλέον, οι αποσπασμένοι στα Σώματα Ασφαλείας πληρώνονται 60-80€ την ημέρα, ενώ στο πολιτικό προσωπικό πληρώνονται 300€ και αυτά ΑΝ...

  Τα μεταφορικά-οδοιπορικά πληρώνονται πλουσιοπάροχα -και καλώς κάνουν - τη στιγμή που για το πολιτικό προσωπικό ψάχνουν αφορμή να τα κόψουν και όταν τα παίρνουν είναι κατά πολυ λιγότερα (τριχίλιαρα δεν παίζουν πουθενά)...

  Μην κολλάμε στο επίδομα παραμεθορίου λοιπόν, όταν καταβάλλονται στα Σώματα Ασφαλείας ένα σωρό έξτρα και πλασματικά πολλές φορές...

  Ας μην αυτοπαραμυθιαζόμαστε και κυρίως να μην παραμυθιάζουμε την κοινωνία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.