Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίo τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (12-12-2016)-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στη Σκιάθο
-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα 
-Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο λιμένα Μυτιλήνης με αποτέλεσμα το θάνατο δύο (02) εκ των επιβαινόντων


Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σκιάθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π.11061, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Βόλου για λιμένες Σκιάθου, Σκοπέλου και Βόλου, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή  έξωθεν του λιμένα Σκιάθου.
Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του με συμβατική πλεύση με την δεξιά κύρια μηχανή και κατέπλευσε στο λιμάνι της Σκιάθου αποβιβάζοντας τους πενήντα έξι (56) επιβάτες του με ασφάλεια, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του  Ε/Γ-Υ/Γ  μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας  από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

                                                                                      *****
Τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 24,29,46 και 40 ετών συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση  διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.

                                                                                       *****
Ενημερώθηκε, πρώτες  πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή λιμένα Μυτιλήνης, με οδηγό και συνοδηγό δύο (02) 20χρονους και  συνεπιβάτες δύο (02) 15χρονους και  μία (01) 16χρονη.
Σύμφωνα με δήλωση των διασωθέντων επιβαινόντων, ο ανωτέρω οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος  με  αποτέλεσμα να εκτραπεί της πορείας του και  να καταλήξει στη θάλασσα.
Άμεσα στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου καθώς και στελέχη και οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προς συνδρομή στον απεγκλωβισμό των ανωτέρω.
Ο ανωτέρω οδηγός εξήλθε του οχήματος με ίδιες δυνάμεις και στη συνέχεια διεσώθη από βαθμοφόρο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο οποίος με την συνδρομή διερχόμενων αλλοδαπών υπηκόων απεγκλώβισε και ανέσυρε από τη θάλασσα τους υπόλοιπους επιβαίνοντες.
Στην συνέχεια οι διασωθέντες διακομίσθηκαν με ασθενοφόρα οχήματα του ΕΚΑΒ στο «ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του 15χρονου και της 16χρονης ενώ οι υπόλοιποι τρεις (03) παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενώ το Ι.Χ.Ε  όχημα  ανελκύθηκε  από γερανοφόρο όχημα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.