Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίo τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 (11-12-2016)
-Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστά έγγραφα στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα
-Διακομιδές ασθενών
-Συμπλοκή αλλοδαπών προσφύγων - μεταναστών στη Νέα Ιχθυόσκαλα της Χίου


Τρεις (03)  αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας εντός του επιβατηγού λιμένα Ηγουμενίτσας διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Προανάκριση διενεργείται  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.
*****
Ένας 26χρονος αλλοδαπός συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες , οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης: 
68χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένας Βόλου, με το Ε/Γ- Τ/Ρ «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΣΟΣ » Ν. Σ.158 και
ενός 82χρονου και μίας  33χρονης αλλοδαπής από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Μυκόνου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
*****
 Συμπλοκή έλαβε χώρα, μεσημβρινές ώρες σήμερα, κατά την μεταφορά - άφιξη αλλοδαπών από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων ''ΒΙΑΛ'' στην δομή φιλοξενίας  ''ΣΟΥΔΑ''  Χίου,  μεταξύ ομάδων αλλοδαπών, η οποία στη συνέχεια επεκτάθηκε στην περιοχή της χερσαίας ζώνης Νέας Ιχθυόσκαλας Χίου.
  Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, αλλοδαποί κατευθύνθηκαν έμπροσθεν καταστήματος εστίασης που δραστηριοποιείται στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό επτά αλλοδαπών καθώς και του ιδιοκτήτη του καταστήματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'', για την παροχή πρώτων βοηθειών.
  Παράλληλα, οικείο πρόσωπο του ιδιοκτήτη του καταστήματος εστίασης, προέβη στη ρίψη πυροβολισμών σε ασφαλή τομέα,  με νόμιμη κυνηγετική καραμπίνα, ο οποίος ακολούθως συνελήφθη.
    Διενεργείται προανάκριση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.