Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίo τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 (10-12-2016)-Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη ν. Καλόλιμνο και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους 
-Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος στο Ηράκλειο
-Tροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό στη Χαλκίδα


  Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα επτά (67) προσφύγων προέβη μεσημβρινές ώρες χθες, πλήρωμα σκάφους του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
  Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νήσου Καλολίμνου, ύποπτο για παράνομη μεταφορά προσφύγων πολυεστερικό μηχανοκίνητο ιστιοφόρο σκάφος.
  Στο ανωτέρω ύποπτο Ι/Φ σκάφος, το οποίο οδηγήθηκε για περαιτέρω έλεγχο στο λιμένα Καλύμνου συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., επέβαιναν κατά δήλωσή τους δύο (02) αλλοδαποί. 
  Μετά την πραγματοποίηση ελέγχου, διαπιστώθηκε η ύπαρξη εξήντα επτά (67)  προσφύγων, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, οι δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 23 και 33 ετών, φερόμενοι ως οι διακινητές των υπολοίπων.
   Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

        ***** 

  Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, πρωινές ώρες χθες για εκδήλωση πυρκαγιάς στο  Ι/Φ σκάφος ''MABUHAY'' σημαίας Γερμανίας, στον ενετικό λιμένα Ηρακλείου.
  Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η πυρκαγιά επεκτάθηκε και σε παρακείμενα σκάφη, ένα Ε/Γ-Α/Ψ, ένα Θ/Γ-Α/Ψ και ένα ΕΡ/ΚΟ. 
  Στη συνέχεια, η πυρκαγιά κατασβέστηκε από το ΕΠ/ΚΟ ΄΄ΣΟΥΛΤΟΥΚΑ΄΄ΝΗ 154.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν προκλήθηκε  τραυματισμός ατόμου.

     *****

  Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε βραδινές ώρες χθες στη Χαλκίδα, στη Λεωφόρο Μακαρίου, όταν δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 36χρονος προσέκρουσε σε πόρτα Ι/Χ ακινητοποιημένου αυτοκινήτου,  καθώς ο οδηγός αυτού την άνοιξε τη στιγμή που διερχόταν το δίκυκλο.
   Από το περιστατικό προκλήθηκε τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, που διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας απ΄ όπου και εξήλθε, ενώ αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο οδηγός του Ι/Χ ο οποίος εγκατέλειψε το σημείο της πρόσκρουσης προς άγνωστη κατεύθυνση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.