Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016

ME ΓΡΗΓΟΡΑ ΒΗΜΑΤΑ Ολοκληρώνεται η δικογραφία για τα επεισόδια- Ταυτοποίησαν τους εμπρηστές των εκδοτηρίων της ΑΝΕΚΟλοκληρώνεται η δικογραφία για τα επεισόδια- Ταυτοποίησαν τους εμπρηστές των εκδοτηρίων της ΑΝΕΚ
Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο οι λιμενικοί που έχουν αναλάβει την προανάκριση για τα σοβαρά επεισόδια στο λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής φέρονται να έχουν ταυτοποιήσει κάποιους από τους εμπλεκόμενους.Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο οπτικό υλικό που έχουν στη διάθεση τους οι λιμενικές αρχές, διακρίνονται ξεκάθαρα πρόσωπα, τα οποία φέρονται να προκάλεσαν τη φωτιά στα εκδοτήρια της ναυτιλιακής εταιρείας ΑΝΕΚ. Υψηλόβαθμος αξιωματικός επισήμανε στην «Π» ότι η δικογραφία θα πάρει σύντομα το δρόμο της δικαιοσύνης οπότε και οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Τα όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Ηρακλείου το βράδυ της Παρασκευής έκαναν ειδησεογραφικά το γύρο της Ελλάδος. Εκατοντάδες εξαγριωμένοι αγρότες από την ανατολική Κρήτη και κυρίως από Τυμπάκι, Βιάννο, Ιεράπετρα και Σητεία συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, απαιτώντας να φύγει άμεσα πλοίο ασφαλείας με τα προϊόντα τους λόγω της πολυήμερης απεργίας της ΠΝΟ. Μάλιστα για να εισέλθουν στον χώρο του λιμανιού, παραβίασαν με κόφτες τα προστατευτικά κιγκλιδώματα. 

Ο άνθρωπος που ουσιαστικά «σήκωσε» το μεγάλο βάρος αυτής της εκρηκτικής κατάστασης ήταν ο λιμενάρχης Ηρακλείου, Δημήτρης Σαϊτάκης, ο οποίος μάλιστα τέθηκε υπό καθεστώς άτυπης ομηρίας από τους αγρότες. Δεν τον άφηναν να κάνει βήμα, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση για το αίτημα τους. Ακόμα και όταν ο λιμενάρχης χτύπησε ελαφρά στο πόδι, δεν επέτρεψαν να παραληφθεί από ασθενοφόρο, το οποίο έφθασε στο λιμάνι για προληπτικούς λόγους.

ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.