Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης προσφύγων


Από Τουρκία προς Ελλάδα και από τη χώρα μας προς Ιταλία

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης προσφύγων από την Ελλάδα προς την Ιταλία με χρήση πλωτών μέσων και από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα. Κατά την επιχείρηση των αστυνομικών συνελήφθησαν 13 άτομα (έλληνες και αλλοδαποί)

Όπως έγινε γνωστό «σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες ευρείας κλίμακα αστυνομική επιχείρησ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στην Αττική και στη Δυτική Ελλάδα για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο στη διακίνηση αλλοδαπών από την Ελλάδα στην Ιταλία με τη χρήση πλωτών μέσων και από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω Έβρου».

Ακόμη «απετράπη σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα η διακίνηση 33 αλλοδαπών, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους λόγω της κακής κατάστασης του σκάφους και της παντελούς έλλειψης σωστικών μέσων είχαν επιβιβαστεί στο προαναφερόμενο σκάφος με κατεύθυνση την Ιταλία και εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος είχε ξεκινήσει από την περιοχή Αμμουδιά Πρεβέζης και εντοπίστηκε ανοικτά των Παξών όπου ακινητοποιήθηκε από τους λιμενικούς. Όπως διαπιστώθηκε, σε αυτό επέβαιναν 25 μετανάστες από το Θιβέτ, επτά από το Πακιστάν και ένας από Ινδία. Επίσης ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι επτά άτομα από Πακιστάν, ένας Ινδός και ο καπετάνιος του σκάφους υπήκοος Αλβανίας.

Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα δρούσε σε τρία επίπεδα. Στο πρώτο μετέφεραν μετανάστες από χώρες της Ασίας, όπως την Ινδία. προς την Τουρκία όπου διέμεναν για ένα χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια με βάρκες τους περνούσαν στον Έβρο και από εκεί, στο τρίτο επίπεδο, τους έβαζαν σε φορτηγά και τους μετέφεραν στο εσωτερικό της χώρας και προς τις ακτές της δυτικής Ελλάδας.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.