Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ......ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΟ...ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ !Είμαι Αξιωματικός μέλος της ΠΕΑΛΣ και σας παρακαλώ να δημοσιεύσετε (ανώνυμα για εύλογους λόγους) κάποιες απορίες που μου έχουν γεννηθεί, αλλά και σε άλλους Αξιωματικούς με τους οποίους συνομιλώ, σχετικά με την νέα ομάδα των 11( κ.κ. Ευαγγελίδη Σ. , Χρυσίνα Γ. ,ΓούσιαςΧ. ,Φύκα Γ. ,Κυριακουλόπουλο Δ. Γραβάνη Γ. ,Σκαλίμη Ε.,Μαριδάκη Π. , Τσόκο Γ. ,Τσακίρη Γ. και Θεοδώρου Α.) που κατεβαίνει διαφοροποιημένη στις εκλογές της ΠΕΑΛΣ.


Για να σας εξηγήσω με επιχειρήματα, δανείζομαι ένα τμήμα από την επιστολή τους που έστειλαν στα email μας με τίτλο ''ΠΕΑΛΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ-ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ και επί κάθε μιας θέσης- πρότασής τους εκφράζω την απορία μου.


· ''Διεκδικούν και αγωνίζονται, με εφόδια τη γνώση και τη μαχητικότητα χωρίς να θεωρούν τους εαυτούς τους ισόβιους εκπροσώπους των στελεχών''

Αναρωτιέμαι πώς αποδεικνύεται η γνώση και η μαχητικότητά των ''11'' από τη στιγμή που ένα στέλεχος απουσίαζε και επιτρέψτε μου, είναι γνωστό σε όλους, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από την Ελλάδα, ένα άλλο μαθαίνουμε ότι δεν συμμετείχε στα Δ.Σ προφασιζόμενο δικαιολογίες και πολλά υποψήφια στελέχη είναι νέα και δεν ασχολήθηκαν ποτέ με την ΠΕΑΛΣ. Συνεπώς παρακαλώ από που αποκτήθηκε αυτή η γνώση και που έδειξαν μαχητικότητα στην πράξη; 


· ''Καταθέτουν προτάσεις και έχουν σταθερό προσανατολισμό στην επίλυση των προβλημάτων ''.


Αναρωτιέμαι ποιες είναι αυτές οι διαφορετικές προτάσεις που καταθέτουν,από τους ''αντιπάλους΄΄ τους, υπόλοιπο Δ.Σ της ΠΕΑΛΣ (ΣΑΪΤΑΚΗ Δημ. ΠΑΣΣΑΚΟ Σπ., ΠΑΠΑΔΑΚΗ Γ., ΜΑΚΡΗ Γ., ΜΑΡΑΓΚΟ Γ., ΞΥΠΝΗΤΟ Φρ., ΤΣΑΡΙΔΗ Μ.) το οποίο βάζουν απέναντι, και γιατί δεν τις έχουν δημοσιεύσει μέχρι τώρα για την επίλυση των προβλημάτων; Τα μέλη δεν πρέπει να γνωρίζουν πριν από τις εκλoγές τις προτάσεις αυτές; · ''Ανταποκρίνονται στα ζητήματα που απασχολούν τον ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ, αφουγκράζονται με κατανόηση τα προβλήματά του και συζητούν μαζί του με ειλικρίνεια''.

Στην πράξη με ποιες διαφορετικές ενέργειες από εκείνες των ''αντιπάλων τους'' έχουν ανταποκριθεί στα ζητήματα των συναδέλφων και ποια τα διαφορετικά αποτελέσματα που έχουν φέρει για την επίλυση αυτών. Το να αφουγκράζονται τα ζητήματα αρκεί για την επίλυσή τους ή χρειάζονται και οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες; ποιες είναι αυτές λοιπόν;


· ''Είναι πάντα στη διάθεση του ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ να τον ενημερώσουν και να τον πληροφορήσουν υπεύθυνα και με πληρότητα για όλα τα θέματα που τον αγγίζουν''.

Με ποιο διαφορετικό τρόπο από τους ''αντιπάλους'' τους είναι στη διάθεση του συναδέλφου για να τον ενημερώσουν; Ως μέλη του Δ.Σ της ΠΕΑΛΣ εξέδιδαν ξεχωριστές ανακοινώσεις και παρεμβάσεις από εκείνες που έφεραν την υπογραφή του Προέδρου και του Γ.Γ; και εάν ναι τότε να μας πληροφορήσουν ποιες είναι αυτές;· ''Βάζουν το “ΕΜΕΙΣ” πάνω από το “εγώ”, ΔΕΝ προωθούν προσωπικές φωτογραφικές διατάξεις και ΔΕΝ κάνουν συναλλαγές κάτω από το τραπέζι''.

Με ποιο τρόπο έβαλαν το ''εμείς'' πάνω από το ''εγώ'' από τη στιγμή που όπως πληροφορούμαστε δε συμμετείχαν σε Δ.Σ και επέκριναν τις αποφάσεις που ελάμβανε η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ; Αν αυτή είναι η άποψη που έχουν για το σεβασμό στις δημοκρατικές αποφάσεις τότε μάλλον πρέπει να ασχοληθούν με κάτι άλλο, δεν είναι κακό. Ακόμα σε ποια αποδεικτικά στοιχεία στηρίζονται για ''συναλλαγές κάτω από το τραπέζι''; διαφορετικά το μυαλό μας πηγαίνει στην κοινή συκοφαντία.· ''ΔΕΝ χρησιμοποιούν την Ένωση ως εφαλτήριο για την εκπλήρωση των προσωπικών τους φιλοδοξιών και την εξασφάλιση προνομίων και ωφελημάτων για το στενό τους περιβάλλον''.

Στηριζόμενοι σε ποια αποδεικτικά στοιχεία αφήνουν αιχμές για τους ΄΄αντιπάλους τους΄΄ ότι εκπλήρωσαν προσωπικές φιλοδοξίες και προνόμια για το στενό περιβάλλον; κάνω λάθος ότι χωρίς αποδείξεις όλα αυτά παραπέμπουν σε δυσφήμηση σκόπιμη; αν υπάρχουν αποδείξεις εμείς γιατί δεν τις γνωρίζουμε για να κρίνουμε ορθά πριν από τις εκλογές;


· ΔΕΝ εγκλωβίζουν τους συναδέλφους και ΔΕΝ ζητούν συνδικαλιστικά ανταλλάγματα

Παρακαλώ να μας δώσουν τα στοιχεία που έχουν για εγκλωβισμό συναδέλφων και για ''ανταλλάγματα'' διαφορετικά εμείς ως μέλη δεν μπορούμε να κρίνουμε με βάση την αλήθεια . Γιατί μας στερούν από το δικαίωμά μας αυτό;· ''Τοποθετούνται δημόσια και επώνυμα με το θάρρος της άποψής τους για τα συνδικαλιστικά δρώμενα και δεν λασπολογούν με την ασφάλεια της ανωνυμίας''.

Και πάλι για να μπορούμε ορθά να κρίνουμε προεκλογικά, να μας δώσουν τα στοιχεία αν κάποιος από τους συνυποψηφίους τους μεταχειρίστηκε τέτοιες μεθόδους για να το κατακρίνουμε και εμείς.· ''Θεωρούν τα όργανα και τις ανοιχτές διαδικασίες της Ένωσης ουσιώδη συστατικά της δημοκρατικής διαδικασίας και παράγοντα εξασφάλισης της επιτυχίας και της αποτελεσματικότητας και όχι τροχοπέδη στις προσωπικές τους επιθυμίες''.

Από πληροφορίες που πήραμε κάποια από τα στελέχη της ομάδας των 11 δεν συμμετείχαν καν στις συνεδριάσεις του εκάστοτε Δ.Σ της ΠΕΑΛΣ, συνεπώς με ποιο τρόπο αποδεικνύουν ότι σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τις ανοιχτές διαδικασίες της ΠΕΑΛΣ;· ''Μπορούν να λειτουργούν σε ένα πολυσυλλεκτικό ΔΣ με γυναίκες και άντρες όλων των βαθμίδων και όλων των προελεύσεων''.

Από όσο γνωρίζω στην ΠΕΑΛΣ συμμετέχουν γυναίκες και μάλιστα με επιτυχία και πολύ μαχητικές ως περιφερειακοί εκπρόσωποι ανά την επικράτεια, ενώ ήδη στο Δ.Σ της ΠΕΑΛΣ υπάρχουν εκπρόσωποι από όλες τις προελεύσεις των Αξιωματικών. Συνεπώς ποια είναι η νέα πρόταση που παρουσιάζουν γιατί συμπαθάτε με δεν καταλαβαίνω.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη δημοσίευση των σκέψεών μου και εύχομαι να αποτελέσουν

τροφή για σκέψη και από άλλα μέλη ώστε να μπορέσουν να κρίνουν δίκαια την ημέρα των εκλογών.  


limenika-nea.blogspot.gr

1 σχόλιο:

  1. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΗΣ -ΦΥΚΑΣ-ΓΟΥΣΙΑΣ -ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΧΡΥΣΙΝΑΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΤΣΙΑΝΟ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΥΡΑΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΥΤΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΠΛΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΑΛΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ...ΤΕΛΟΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ -ΤΕΧΝΙΚΟΙ-ΝΟΜΙΚΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΝΔ , ΤΟΥΣ ΔΥΛΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΑΛΣ ...ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.