Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

ΗΡΑΚΛΕΙΟ:ΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΛΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ Ήρθε το νέο πλοίο του λιμενικούΑναλαμβάνει την ασφάλεια της Κρήτης και τον έλεγχο των ακτών


Έφτασε σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου το πλοίο ανοικτής θαλάσσης (Πλωτάρχης Αρβανιτάκης) το οποίο αναλαμβάνει την ασφάλεια της Κρήτης , τον έλεγχο των ακτών και την περισυλλογή προσφύγων , αν χρειαστεί.

Αν και παλιό είναι καλοσυντηρημένο, είναι τύπου Abeking, 30 μέτρων, έχει υπηρεσιακή ταχύτητα 16,5 κόμβους και ακτίνα ενέργειας τα 1000 ναυτικά μίλια.

Όπως δήλωσε στο Cretalive ο κυβερνήτης- σημαιοφόρος Ανδρέας Τσέλης, το σκάφος είναι σε καλή κατάσταση. Το 12 μελές πλήρωμά του θα βρίσκεται για μια βδομάδα εδώ, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους λιμενικούς του Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι για 8 μήνες μέσα στο 2016 επιχειρούσε στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο λιμενάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαιτάκης υπογράμμισε : «Άλλος ένας στόχος επετεύχθη, το λιμεναρχείο Ηρακλείου , αλλά και όλο το νησί ενισχύεται περαιτέρω, με την προσθήκη ενός νέου επιχειρησιακού μέσου με μεγάλη επιχειρησιακή ικανότητα και αυτονομία».


limenika-nea.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. Ποιό είναι το καινούργιο πλοίο; Το 20; Καλά έχετε μεγάλη πλάκα τελικά. Ποιόν νομίζετε ότι κοροιδευετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης... Το Abeking.... Γιατί δεν λέτε πόσο χρονών είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρομερή είδηση. Νεο πλοίο του λιμενικού το ΠΠΛΣ 020. Ελέω Σαιτάκη η είδηση φαντάζομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.