Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Ντοκουμέντο από τη "ναυμαχία" των Ιμίων (φωτογραφίες & βίντεο)


Επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Ίμια, με ελληνικό σκάφος του Λιμενικού να διώχνει ουσιαστικά τουρκικό, που εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Συγκεκριμένα ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής παραβίασε τα εθνικά χωρικά ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, το μεσημέρι της Πέμπτης (περί τις 12:00), την ώρα που Έλληνες ψαράδες αλίευαν στην περιοχή. Σύμφωνα με πηγές από το Λιμενικό Σώμα, δεν πρόκειται για μη συνηθισμένο περιστατικό.

Άμεσα έφτασε στο σημείο σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής από την Κάλυμνο, που προσέγγισε σε πολύ κοντινή απόσταση το τουρκικό. Μετά από ελιγμούς των δύο σκαφών, πριν τις 13:00, το τουρκικό σκάφος αποχώρησε, χωρίς να παρενοχληθούν οι ψαράδες, οι οποίοι συνέχισαν κανονικά τη δραστηριότητά τους.

Λόγω του επεισοδίου, ελληνικό στρατιωτικό ελικόπτερο πέταξε πάνω από την περιοχή. 

Όπως μεταδίδουν όμως τουρκικά Μέσα, το σκάφος του Λιμενικού Σώματος συνόδευε τα ελληνικά αλιευτικά, τα οποία μάλιστα «προσπάθησαν» να δέσουν στα Ίμια.

Οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από την ελληνική πλευρά. 

Δείτε το σχετικό βίντεο πατώντας εδώ και φωτογραφίες από τουρκικά μέσα:


Ελιγμοί μεταξύ των σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής
Ελιγμοί μεταξύ των σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.