Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Αναστέλλεται η απεργία της ΠΝΟTην αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της Πανελληνίας Ναυτικής Ομοσπονδίας, κατόπιν της σημερινής της συνεδρίασης. 

«Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική, έπειτα από διάλογο 18 ημερών» σχολίασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, χαιρετίζοντας την απόφαση της ΠΝΟ.
INTIME NEWS/IMAGE PHOTO SERVICES
«Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η κυβέρνηση το υλοποίησε πλήρως από την πρώτη στιγμή» πρόσθεσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης».
Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι ναυτεργάτες κάνουν λόγο για «προσωρινή αναστολή» των απεργιακών κινητοποιήσεων και δηλώνουν πως παραμένουν «σε επιφυλακή», περιμένοντας χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες.
Η συνεδρίαση των μελών της ΠΝΟ πραγματοποιήθηκε στη σκιά των χθεσινών επεισοδίων στο λιμάνι του Ηρακλείου. Πριν από λίγο πάντως, απέπλευσε το πρώτο επιβατηγό πλοίο, με 150 φορτηγά, τα οποία μεταφέρουν αγροτικά προϊόντα προς την Αθήνα.
Την Παρασκευή, υπήρξε συνάντηση αντιπροσωπείας των απεργών με τον κ. Κουρουμπλή, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να «ανοίξει» διάλογο για όλα τα εκκρεμή ζητήματα.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε δεσμευτεί ότι η φορολόγηση των ναυτικών δεν θα εξομοιωθεί με την αντίστοιχη των μισθωτών. 
Η απόφαση της ΠΝΟ
Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα προκειμένου να εξετάσει και να εκτιμήσει την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί  από την εννιαήμερη μέχρι σήμερα απεργιακή της κινητοποίηση, αποφάσισε τα ακόλουθα:
  • Πρώτα απ’ όλα θεωρεί πρώτιστη υποχρέωσή της να ευχαριστήσει τα πληρώματα των πλοίων και όλους τους  ναυτεργάτες, οι οποίοι μαζικά, αγωνιστικά και δυναμικά ύψωσαν το ανάστημα τους, συσπειρωμένοι γύρω από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για την επιτυχία της απεργιακής μας κινητοποίησης. 
Θα  ήταν παράλειψη δε να μην απευθύνει και τις ευχαριστίες της και στο επιβατικό κοινό, για την πλήρη κατανόηση του στο  δίκαιο αγώνα μας.
  • Εφιστά την προσοχή στην Κυβέρνηση και ιδιαιτέρα στους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν σοβαρά υπόψη   τους το κυρίαρχο μήνυμα της απεργίας μας ότι δηλαδή ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ και  να προβούν σε επανεξέταση της αρνητικής συμπεριφοράς τους στην αντιμετώπιση των δίκαιων και καυτών  αιτημάτων μας και να κατανοήσουν μια για πάντα ότι οι ναυτεργάτες δεν ζητούν τίποτε νέο αλλά απλά αγωνίζονται να διασώσουν όσα τους έχουν απομείνει μετά τις συνεχείς περικοπές, που  δέχτηκε ο κλάδος από τα αλλεπάλληλα κτυπήματα της Τρόικας και των μέχρι σήμερα Κυβερνήσεων.
Και ναι μεν οι διαβεβαιώσεις, γραπτές και προφορικές του Υπουργού Ναυτιλίας και του Υπουργού των Οικονομικών, για το  φορολογικό, λειτούργησαν προς το παρόν ως κατ’  αρχή πυροσβεστικό μέσο, πλην όμως σαφέστατα και αναμφισβήτητα δεν  αποτελούν και ικανοποίηση των αιτημάτων μας.
Το θέμα του κοινωνικοασφαλιστικού και τα καθαρά εργασιακά θέματα είναι στην πρώτη γραμμή και απαιτούν άμεσες λύσεις.
Ας μην επαναπαύονται λοιπόν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι ότι ο αγώνας μας τελείωσε. Αντίθετα η εννιαήμερη απεργία μας αποτελεί απαρχή νέων αγώνων. Τα προβλήματα είναι πολλά, είναι καυτά και ζητούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.
  • Καταγγέλλει όλες τις μεθοδεύσεις των υπηρεσιακών και εξωυπηρεσιακών παραγόντων και παραγοντίσκων, οι  οποίοι με επαίσχυντες μεθόδους και χρησιμοποιώντας στο έπακρο τον κοινωνικό αυτοματισμό στοχοποίησαν τη  Διοίκηση της Ομοσπονδίας μας και ολόκληρο τον κλάδο των ναυτεργατών προκειμένου να καλύψουν τις δικές   τους αδυναμίες και ελλείψεις.
Οι προσπάθειες όμως αυτές έφεραν τα αντίθετα αποτελέσματα και ατσάλωσαν ακόμη περισσότερο τη θέληση μας και τον αγωνιστικό μας παλμό.
  • Με την πεποίθηση ότι οι αρμόδιοι έλαβαν τα μηνύματα της απεργίας μας και με την κατανόηση των εγγενών  προβλημάτων των νησιωτών μας, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ την άμεση προσωρινή αναστολή των απεργιακών μας  κινητοποιήσεων και παραμένουμε σε επιφυλακή περιμένοντας χειροπιαστές αποδείξεις από τους κυβερνώντες    για την επίλυση των προβλημάτων μας, σύμφωνα με τις διατυπωθείσες δηλώσεις τους.
Διακηρύσσει επίσης ότι αν σύντομα δεν υπάρξουν ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα του κλάδου μας, θα υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα μας.
  • Καλεί τους ναυτεργάτες, όπου και αν ευρίσκονται, εν ενεργεία και συνταξιούχους, να παραμείνουν  συσπειρωμένοι και σε διαρκή ετοιμότητα για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας για νέους  αγώνες.
Μέχρι τότε  οργανωνόμαστε  και  προετοιμαζόμαστε  για  την   ακόμη  μεγαλύτερη  επιτυχία  του  αγώνα.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.