Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Οι Γερμανοί “μαζεύουν” το χρυσό τους απ΄ όλο το κόσμο! Κάτι ετοιμάζουνΈρχονται οικονομικές εξελίξεις. Την ίδια ώρα που επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας και παρουσιάζεται αντίθετος σε κάθε οικονομική “διευκόλυνση” ως προ τη χώρα μας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε άναψε το “πράσινο φως” για την επιστροφή του χρυσού στη Γερμανία, με την επιχείρηση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Τα θησαυροφυλάκια της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στη Φρανκφούρτη γεμίζουν ήδη με ράβδους χρυσού.

Ακολουθώντας μυστικές διαδρομές από το 2013 κάθε χρόνο μεταφέρονται τόνοι χρυσού μέσω του Ατλαντικού και του Ρήνου στη Γερμανία. Τα αποθέματα αυτά για ιστορικούς λόγους παρέμεναν στην αμερικανική Κεντρική Τράπεζα Fed και στη γαλλική Banque de France. 647 τόνοι θα πρέπει να μεταφερθούν συνολικά μέχρι το 2020. Τότε η Μπούντεσμπανκ θα κρατήσει το μισό από το γερμανικό χρυσό που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 3.381 τόνους σε μυστικά θησαυροφυλάκια.
«Είμαστε πολύ καλά όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και είμαστε βέβαιοι ότι μέχρι το 2020 θα επιτύχουμε το στόχο μας» λέει ο πρόεδρος της γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας Καρλ Λούντβιχ Τίλε. Μέχρι το 2012 μόνο το 31% των γερμανικών αποθεμάτων σε χρυσό βρισκόταν στη Φρανκφούρτη. Ακόμα όμως και οι 1036 αυτοί τόνοι είναι πολλοί εάν ρίξει κανείς μια ματιά στη σύγχρονη γερμανική ιστορία.
Διαβάστε περισσότερα στο thepressroom.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.