Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Τι αλλάζει στην άδεια ασθένειας τέκνων στο Δημόσιο ! Θα επεκταθεί και στην Αστυνομία-Λιμενικό;Αλλαγές στην απονομή άδειας ασθένειας τέκνων έφερε ο νόμος για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο Άρθρο 31 προστέθηκε η παράγραφος 8 που χορηγεί άδεια με αποδοχές σε υπαλλήλους που έχουν ανήλικα τέκνα σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους.

Ζητούμε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει άμεσα στην τροποποίηση των διατάξεων του π.δ. 27/1986  ώστε να επεκταθεί η άδεια ασθένειας τέκνων και στο αστυνομικό προσωπικό !

 Το συγκεκριμένο άρθρο διατυπώνεται στο σύνολό του ως εξής:

Άρθρο 31
Άδεια ασθένειας τέκνων
 1. Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 53 του Υπαλληλικού Κώδικα προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι η ως άνω άδεια ανέρχεται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»
 1. Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 60 του Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:
«8. Υπάλληλοι που έχουν ανήλικα τέκνα δικαιούνται άδεια με αποδοχές έως τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος σε περίπτωση ασθένειας των τέκνων τους. Για τους υπαλλήλους που είναι μονογονείς η ως άνω άδεια ανέρχεται σε έξι (6) εργάσιμες ημέρες για κάθε ημερολογιακό έτος.»


                                             Η Γραμματεία της Π.Α.Σ.Α.


http://policenet.gr/

6 σχόλια:

 1. ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΝ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ που συνεβει αυτό γτι ετσι αόριστα και με φημολογιες χόρτασαμε...άντε γεια σου..μάλλον και εσύ καρέκλα ψαχνεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μάγκες γιατί να μην έχουν μετάθεση οι τριτεκνοι άλλο αυτοί και άλλο οι πολύτεκνοι. Όταν μπήκαν στο σώμα δεν υπόγραψαν πουθενά ότι θα έχουν αμεταθετο. Ξέρω ότι γίνομαι κακός αλλά και εμείς που δεν έχουμε παιδιά τι είμαστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εσενα τέτοιος που είσαι ποια θα σε παρει;Όξο ρεεεε οξο ρεεε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μήπως βλέπεις τον εαυτό σου συνάδελφε εγώ αλήθειες λέω όπου σας συμφέρει είμαστε ένστολοι και όπου μας συμφέρει δημόσιοι υπάλληλοι.

   Διαγραφή
  2. Οξο στα μούτρα σου τσοπάνη μάλλον είσαι από τους βολεμένους και τα μούτρα σου έχουν γίνει πλαδαρα από την ξάπλα

   Διαγραφή

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.