Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Δελτίο τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (16-12-2016)

- Έλεγχοι στην ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας 

- Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα 

- Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Υ/Γ στο Βόλο 

– Σύλληψη ημεδαπού στη Σάμο


Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, βραδινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην Ιχθυόσκαλα Ν. Μηχανιώνας από στελέχη της οικείας Λιμενικής αρχής, βρέθηκαν α) εντός ψυκτικού θαλάμου εννέα (09) κιλά ιχθύες του είδους ''ΠΕΣΚΑΝΔΡΙΤΣΑ – ΦΑΝΑΡΙ'', τεμαχισμένα και καθαρισμένα τα οποία δεν τηρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις επισήμανσης και πληροφοριών επί των ιχθυοκιβωτίων, β) δεκαέξι (16) κιλά ιχθύες του είδους ''ΚΟΥΤΣΟΜΟΥΡΑ'',  μικρού μεγέθους, διαστάσεων 08-10 εκατοστών κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 11 εκατοστών, γ)  επτακόσια (700) γραμμάρια ιχθύες του είδους ''ΤΣΙΠΟΥΡΑ'', μικρού μεγέθους, διαστάσεων 16-18 εκατοστών κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών, δ) οκτώ (8) κιλά ιχθύες του είδους ''ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ'' μικρού μεγέθους, διαστάσεων 14-16 εκατοστών κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20 εκατοστών και ε) εκατόν σαράντα (140) κεφαλόποδα του είδους ''ΧΤΑΠΟΔΙ'' μικρότερου των 500 γραμμαρίων έκαστος.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές, αλιευτικές και αγορανομικές παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα τα οποία φυλάσσονται σε ψυκτικό θάλαμο προκειμένου διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα .
*****
Στη σύλληψη έξι (06) αλλοδαπών προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, στο νότιο λιμένα Πάτρας, ενώ συνελήφθη και ο 41χρονος αλλοδαπός οδηγός Φ/Γ οχήματος, στο οποίο ευρέθησαν κρυμμένοι.
Συγκεκριμένα, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου για λιμένα Πρίντεζι Ιταλίας, σε γενόμενο έλεγχο εντοπίστηκαν, οι παραπάνω αλλοδαποί (δύο 16χρονοι, ένας 13χρονος, ένας 23χρονος, ένας 25χρονος, ένας 26χρονος) κρυμμένοι εντός του φορτίου του Φ/Γ οχήματος, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” Ν.Π.11061, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Αλοννήσου για λιμένες Σκοπέλου, Σκιάθου και Βόλου, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στη αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή του Παγασητικού κόλπου, πλησίον Αγίας Κυριακής.
Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του αρχικά με συμβατική πλεύση και μετά υδροδυναμικά (ταχύτητα άνω των 30 κόμβων), κατόπιν αποκατάστασης της βλάβης με ενέργειες του πληρώματος. 
Το “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΡΑΤΩ” κατέπλευσε στο λιμένα Βόλου αποβιβάζοντας τους εκατόν είκοσι τέσσερις (124) επιβάτες του με ασφάλεια, ενώ μετά από επιθεώρηση από μηχανικό του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Βόλου,  όπου διαπίστωσε οριστική αποκατάσταση της βλάβης και  προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα Α.Ο., το πλοίο απέπλευσε για ν. Σκιάθο.
*****
Συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου, ένας 46χρονος ημεδαπός για παράβαση του άρθρου 394 του Π.Κ..
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, σε διενεργηθέντα έλεγχο στην περιοχή «ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ» Σάμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εξωλέμβια μηχανή 9,9 ίππων και μία ξύλινη λέμβος 3,6 μέτρων.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.