Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 & 3 (25-12-2016)-Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Διαφανίου
-Σύλληψη αλλοδαπού στον Πειραιά
-Διακομιδή ασθενούς 
-Συλλήψεις αλλοδαπών για πλαστά έγγραφα στην Πάτρα


Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Διαφανίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ” Ν. ΑΓ. ΝΙΚ. 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ηράκλειο – Σητεία – Κάσο - Κάρπαθο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στο λιμένα Διαφανίου της Καρπάθου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τους λιμένες Χάλκης και Ρόδου.
Από του πλοίο  επρόκειτο να αποβιβαστούν στον λιμένα Διαφανίου επτά (07) επιβάτες.

*****
Ένας 21χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά στο λιμάνι του Πειραιά για παράβαση του νόμου 3386/2005 “Για την είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική Επικράτεια” και των άρθρων 182 “Παραβίαση περιορισμών διαμονής” και 225 “Ψευδής ανώμοτη κατάθεση” του Ποινικού Κώδικα.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ'' Ν.Σ. 158, 83χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
*****
Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στο νότιο λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο  που θα απέπλεε με προορισμό λιμένα Ανκόνα Ιταλίας,  δύο (02) αλλοδαποί, 18 και 23 ετών αντίστοιχα, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, με την άμεση συνέργεια ενός 32χρονου αλλοδαπού που τους  συνόδευε και θα συνταξίδευε μαζί τους, ο οποίος επίσης συνελήφθη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Επίσης, δύο (02) αλλοδαποί, συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβαση τους σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμάνι Μπάρι Ιταλίας, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα. 
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα.

Τέλος, ένας 30χρονος αλλοδαπός συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών πριν την επιβίβαση του σε Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο που θα απέπλεε με προορισμό το λιμάνι Ανκόνα Ιταλίας, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. 
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.