Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 & 3 (09-12-2016)-Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη ν. Καλόλιμνο και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους 
-Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Α/Κ σκάφος στο Ηράκλειο 
-Διακομιδή ασθενούς
-Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Λέσβο και στη Χίο
-Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη του διακινητή τους στη Λέσβο
-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Φλοίσβο
-Διακομιδές ασθενών


  Στον εντοπισμό και τη διάσωση πενήντα οκτώ (58) προσφύγων προέβη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
  Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της νήσου Καλολίμνου, ύποπτο για παράνομη μεταφορά προσφύγων πολυεστερικό μηχανοκίνητο ιστιοφόρο σκάφος.
Στο ανωτέρω ύποπτο Ι/Φ σκάφος, το οποίο οδηγήθηκε για περαιτέρω έλεγχο στο λιμένα Καλύμνου συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ανωτέρω σκάφους δύναμης FRONTEX, επέβαιναν κατά δήλωσή τους δύο (02) αλλοδαποί. 
  Μετά την πραγματοποίηση ελέγχου, διαπιστώθηκε στους χώρους ενδιαίτησης του ανωτέρω σκάφους η ύπαρξη πενήντα οκτώ (58) προσφύγων, ενώ παράλληλα συνελήφθησαν, από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, οι δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 40 και 33 ετών, φερόμενοι ως οι διακινητές των υπολοίπων.
  Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Καλύμνου.

        ***** 

  Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, για περιστατικό πυρκαγιάς μικρής έκτασης σε Α/Κ σκάφος, στον ενετικό λιμένα Ηρακλείου.
  Πιο συγκεκριμένα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Α/Κ ''ΝΕΑΡΧΟΣ΄΄ ΣΡ 60, η οποία κατασβέστηκε από τον επιβαίνοντα σε αυτό και με τη βοήθεια διερχόμενου πεζού.
  Από το περιστατικό προκλήθηκε επιφανειακή ζημιά στο Α/Κ, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός ατόμων και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή.

                                                                                  ***** 
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Ψάθης Κιμώλου  στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, 78χρονος ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
   ***** 
  Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα δύο (42) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
  Συγκεκριμένα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα οκτώ (48) προσφύγων προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. 
   Συγκεκριμένα, πλοίο ανοικτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στην θαλάσσια περιοχή Αγριελιάς ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο,  με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
  Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης. 
  Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

                                                                                ***** 

   Στον εντοπισμό και τη διάσωση εξήντα έξι (66) προσφύγων προέβη πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
  Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ''Αγία Ελένη'' ν.Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
   Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
     Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
   ***** 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση οκτώ (08) προσφύγων καθώς και στη σύλληψη του 23χρονου αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, πλοίο ανοιχτής θαλάσσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΤΣΟΝΙΑ” ν. Λέσβου, πολυεστερικό σκάφος κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα προς τις ακτές ν. Λέσβου, ο χειριστής του οποίου, δεν συμμορφώνονταν στα φωτεινά και ηχητικά σήματα. Ακολούθησε καταδίωξη με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ανωτέρω σκάφους και στη σύλληψη του διακινητή από το πλήρωμα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω προσφύγων, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος, ένα (01) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των εκατόν τεσσάρων δολαρίων Αμερικής (104 USD).

*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες χθες, εντός της μαρίνας Αλίμου, Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 58χρονος αλλοδαπός συγκρούστηκε με δίκυκλο μηχανοκίνητο όχημα που οδηγούσε 23χρονος αλλοδαπός.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πτώση στο οδόστρωμα του οδηγού του δικύκλου και ο τραυματισμός του, ενώ διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο ''ΚΟΡΓΙΛΛΕΝΕΙΟ – ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.'' Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, μεσημβρινές ώρες χθες και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
24χρονου αλλοδαπού από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ- Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ'' Ν. Π. 11836 και
82χρονου από το λιμένα Τήνου στο λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.