Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 , 2 & 3 (01-12-2016)

- Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα 

– Σύλληψη λιμενεργάτη στην Κω 

– Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Πάρο και τη Νάξο 

– Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

- Tροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Σάμο και στην Ηγουμενίτσα

– Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς

– Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτμο

- Θάνατος γυναίκας στο Γαλαξίδι 
- Σύλληψη αλλοδαπού στη Μυτιλήνη 
-  Αποβίβαση ασθενούς-μέλους πληρώματος Ρ/Κ στην Ιεράπετρα
 -  Διακομιδή ασθενούς 


Στη σύλληψη ενός 30χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
Συγκεκριμένασε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από τα στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Στη σύλληψη ενός 49χρονου λιμενεργάτη προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Κω, διότι σε διενεργηθέντα έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ανωτέρω κατείχε αμφιβόλου γνησιότητας άδεια μηχανοδηγού – χειριστή μηχανημάτων εκτέλεσης τεχνικών έργων με κινητήρια θερμική μηχανή.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάρου και στη συνέχεια η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΚΟΥΑ ΣΠΙΡΙΤ'' Ν.Π. 12055, το οποίο προερχόταν από Ανάφη – Θήρα – Θηρασιά – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο, με προορισμό Σύρο – Κύθνο – Κέα - Λαύριο, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του στους λιμένες της Πάρου και της Νάξου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.
Στο εν λόγω πλοίο επέβαινε προς αποβίβαση στο λιμένα της Νάξου 01 άτομο και 01 Ι.Χ., ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση στο λιμένα της Πάρου 04 άτομα και 01 Δ/Κ και στο λιμένα της Νάξου 05 άτομα και 01 Ι.Χ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από τη Λιμενική Αρχή Κυθήρων στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας Αγίας Πελαγίας Κυθήρων.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη του λιμένα Σάμου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό μια 40χρονη, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα την πρόσκρουσή του σε τοιχίο του πεζοδρομίου και τον τραυματισμό της οδηγού.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 50χρονος παρέσυρε μία 76χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της.
Η 76χρονη διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ' όπου και εξήλθε.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λειψών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR PATMOS'' Ν.Π. 12119, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Ρόδο-Σύμη-Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Λειψοί για Πάτμο – Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα των Λειψών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.
Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση πέντε (05) επιβάτες και ένα (01) Ι.Χ.Ε όχημα, ενώ στο λιμένα των Λειψών ανέμεναν προς επιβίβαση οκτώ (08) άτομα και τρία (03) Φ/Γ.

*****
Ένας 21χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Πάτμου, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε 66χρονη, πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή του λιμένα Γαλαξιδίου.
  Η 66χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
  Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών.
 
                                                                                *****
 
  Ένας 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο εντός του οικείου λιμένα, διότι σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε να κατέχει επιμελώς κρυμμένα εντός χειρολαβής βαλίτσας που έφερε, οκτώ δελτία αιτούντων διεθνή προστασία τα οποία θα διέθετε σε τρίτους έναντι χρηματικής αμοιβής, με σκοπό τη  διευκόλυνση μετακίνησής τους στο εσωτερικό της χώρας.
   Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα έγγραφα καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που ο έφερε ο συλληφθείς.
 
                                                                               *****
 
  Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιεράπετρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ότι 43χρονος αλλοδαπός ναυτικός του Ρ/Κ πλοίου «SL JAMAL» σημαίας Αγίου Βικεντίου και Γρεναδινών, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν του όρμου Μακρύ Γιαλού Ιεράπετρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
  Προς παροχή συνδρομής έσπευσε το Ε/Π-Α/Κ ''ΓΕΩΡΓΙΟΣ'' Ν.Σ. 26, όπου παρέλαβε τον ναυτικό και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο Μακρύ Γιαλού, ενώ στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Ιεράπετρας.
 
                                                                              *****
  Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμάνι της Καμαριώτισσας Σαμοθράκης  στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, 77χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.