Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (28-12-2016)-Σύλληψη αλλοδαπών και των  διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα 
-Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ρόδο και στην Πάτρα 
-Σύλληψη αλλοδαπού στη Χίο
-Διακομιδές ασθενών
-Διάσωση μεταναστών στην Χίο 
-Συλλήψεις αλλοδαπών και των διακινητών τους στην Ηγουμενίτσα  και στην Κω
-Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σε λιμένα Μαντουδίου 
-Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη Φ/Γ πλοίου την 24/12/16 στην Άνδρο


Δύο αλλοδαποί (02) διακινητές και επτά (07) αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Φ/Γ όχημα με επικαθήμενο, με οδηγό και συνοδηγό τους ανωτέρω διακινητές, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω αλλοδαποί κρυμμένοι εντός του επικαθημένου το οποίο είχε φορτίο από παλέτες,  με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Τέσσερις (04) αλλοδαποί,  ηλικίας 28,  31, 28, και 40 ετών, συνελήφθησαν διαδοχικά απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω 28χρονος συνελήφθη στο λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου. Ο ανωτέρω 28χρονος και η 31χρονη συνελήφθησαν στην παλιά πόλη της Ρόδου διότι διαπιστώθηκε ότι, ο πρώτος κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου ενώ η δεύτερη  κατείχε και επέδειξε  πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο. Τέλος,
για τον ανωτέρω 40χρονο διαπιστώθηκε ότι υπάρχει εις βάρος του μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και συνελήφθη στον ανωτέρω λιμένα.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 21 και 44 ετών, συνελήφθησαν διαδοχικά απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν  πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί τις προανακρίσεις κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****
Ένας 27χρονος αλλοδαπός συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής Χίου στο λιμένα Χίου διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε  ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι κάτωθι διακομιδές ασθενών που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
52χρονος, από το λιμένα  Σκοπέλου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ ΙΙ» Ν.Σ. 32,
67χρονου, από το λιμένα Θάσου στο λιμένα Πρίνου Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π. 10553
74χρονος, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53.
*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα εννέα (49) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX το οποίο  βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΡΦΑ” ν. Χίου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

*****
Δύο αλλοδαποί (02) διακινητές και οκτώ (08) αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα τύπου Camper, με οδηγό και συνοδηγό τους ανωτέρω διακινητές, εντοπίστηκαν οι  εν λόγω αλλοδαποί κρυμμένοι εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στο χώρο αποσκευών, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρουν παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή. 

*****
Ένας (01) αλλοδαπός διακινητής και τρεις (03) αλλοδαποί συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη του επιβατικού λιμένα Κω, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχου που πραγματοποιήθηκε πριν από την επιβίβαση σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένοι, εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματος που οδηγούσε ο ανωτέρω διακινητής, τρεις (03) αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****
Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΩΤΕΥΣ'' Ν.Π. 4007, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αλόννησο προς Σκόπελο – Μαντούδι – Γλώσσα – Σκιάθο - Βόλο,   ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Μαντουδίου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Μαντουδίου εννέα (09) επιβάτες και τέσσερα (04) ΙΧ,  οι οποίοι αποβιβάστηκαν στο λιμένα Βόλου.

*****
Αναφορικά με την προσάραξη του M/V ''CABRERA'' σημαίας ANTIGUA BARBUDA την 24/12/2016, με εννέα (09) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της ν. Άνδρου γνωρίζεται ότι κατόπιν διενέργειας τακτικών ελέγχων, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής  από ξηράς και από θαλάσσης, διαπιστώθηκε  ότι εξακολουθεί να υφίσταται η ύπαρξη ιριδίζοντος φιλμ εκτάσεως 800 τ.μ. πέριξ του ναυαγίου, καθώς και η ύπαρξη μικρών διάσπαρτων κηλίδων πετρελαίου στους κολπίσκους “Μικρά” και “Μεγάλα Πεζά” εκτάσεως 10 τ.μ. και 30 τ.μ. αντίστοιχα, ενώ στην παρακείμενη παραλία  “Λευκιδάρι” διαπιστώθηκε η ρύπανση ακτών από πετρελαιοειδή εκτάσεως 700 τ.μ. 
Από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν τοποθετηθεί απορροφητικά φράγματα καθ' όλο το μήκος της αριστερής πλευράς του πλοίου, ενώ Ρ/Κ σκάφος διενήργησε, βραδινές ώρες χθες,  εργασίες απάντλησης μαζούτ ποσότητας τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων λίτρων (4.600 lt) από τη δεξαμενή νούμερο 12 στην αριστερή πλευρά του Φ/Γ.  
Επίσης, πραγματοποιούνται  εργασίες απορρύπανσης  στην παραλία “Λευκιδάρι”, όπου συνεργεία της αναδόχου εταιρείας προέβησαν χθες και σήμερα σε εργασίες καθαρισμού με τη χρήση απορροφητικών φραγμάτων εντός θαλάσσης και αιγιαλού  και απορροφητικών πετσετών επί του αιγιαλού.
Τέλος, προς υποβοήθηση του έργου απάντλησης καυσίμων - πετρελαιοειδών βρίσκονται στο λιμένα Γαυρίου συνολικά τρία (03) ρυμουλκά σκάφη, καθώς και το αντιρρυπαντικό σκάφος “SEA GUARDIAN TWIN 12” Ν.Λ. 470, ενώ εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.