Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (27-12-2016)-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Σκιάθο
-Διασώσεις  προσφύγων στη Μυτιλήνη
-Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα 
-Σύλληψη αλλοδαπού στο Ηράκλειο
-Κατάσχεση αλιευμάτων στην Μυτιλήνη 
-Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Κυλλήνη-
-Συνέχεια ενημέρωσης για την προσάραξη πλοίου  ''ALCATRAS''  σημαίας Τουρκίας στην Κω


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Σκιάθου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 62χρονο, εξερχόμενο από χώρο στάθμευσης,  συγκρούστηκε με Δ/Κ όχημα, με οδηγό έναν 36χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δεύτερου.
Ο ανωτέρω διεκομίσθη αρχικά με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου και στη συνέχεια με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΩΣ” Ν.ΣΚ. 158 και ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο  “ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟ” Γενικό Νοσοκομείο Βόλου όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Σκιάθου.

*****
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι δύο (22) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφους δύναμης FRONTEX το οποίο  βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια “ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ” ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα ενός (31) προσφύγων προέβη, πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφους δύναμης FRONTEX το οποίο  βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, το ανωτέρω πλωτό, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια αεροδρομίου ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του παραπάνω σκάφους, προέβη στην ασφαλή διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης.
Προανακρίσεις  διενεργούνται  από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****
Πέντε (05) αλλοδαποί,  συνελήφθησαν βραδινές ώρες χθες, από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, εντός του επιβατικού σταθμού νότιου λιμένα Πατρών, καθώς διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν  οι τέσσερις (04) εκ των ανωτέρω πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και ο πέμπτος πλαστή άδεια παραμονής αλλοδαπού Ελλάδας με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκαν τα ανωτέρω πλαστά έγγραφα.

*****
Ένας 20χρονος αλλοδαπός συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου στον οικείο λιμένα για κατοχή και χρήση πλαστού εγγράφου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατασχέθηκε το ανωτέρω πλαστό έγγραφο.

*****

Εκατόν εξήντα (160) κιλά ιχθύες των ειδών “Σκυλοψαράκι” και “Βάτος” τα οποία δεν πληρούσαν τις ελάχιστες απαιτήσεις περί ιχνηλασιμότητας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης κατόπιν διενέργειας ελέγχου εντός Φ/Γ οχήματος στον  οικείο λιμένα.
Σύμφωνα με την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία τα ανωτέρω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και καταστράφηκαν.
Από την Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων. 

*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα-καρέτα εντοπίστηκε νεκρή από στελέχη της  Λιμενικής Αρχής Κυλλήνης, στην παραλία Κυλλήνης.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Συνέχεια ενημέρωσης:

    Αναφορικά με την προσάραξη του καταδυτικού πλοίου ''ALCATRAS'' σημαίας Τουρκίας, την 26/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή πλησίον Άκρας Σκανδαρίου νήσου Κω   γνωρίζεται ότι,  κλιμάκιο στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.-ΑΚΤ. της  Λιμενικής Αρχής Κω το οποίο επιβιβάστηκε επί του ανωτέρω πλοίου, διενέργησε τους απαραίτητους ελέγχους από τους οποίους δεν  διαπιστώθηκαν αντικανονικότητες.
    Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, το πλήρωμα του πλοίου  ήταν συνεργάσιμο  ευχαριστώντας την οικεία Λιμενική Αρχή και το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για τις μέχρι τώρα ενέργειες και την εν γένει συνδρομή.
    Επίσης, ελέχθησαν οι εσωτερικοί χώροι του πλοίου όπου διαπιστώθηκε  εισροή υδάτων η οποία αντιμετωπίζεται με ίδια απαντλητικά μέσα ενώ δεν παρατηρήθηκε διαρροή καυσίμων – λιπαντικών.
    Περαιτέρω, η πλοιοκτήτρια εταιρεία ενημέρωσε την Λιμενική Αρχή Κω ότι έχει έρθει σε συμφωνία με ελληνική εταιρεία ρυμουλκών έτσι ώστε σε συνεργασία με καταδυτικό συνεργείο να επιτευχθεί η  αποκόλληση του πλοίου μετά την βελτίωση των καιρικών συνθηκών.
    Από την οικεία Λιμενική Αρχή επιτηρείται η ευρύτερη περιοχή καθ' όλο το εικοσιτετράωρο ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο Δελτίο Τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.