Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (22-12-2016)-Πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Χίου 
-Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο-Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο
-Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάσο
-Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς
-Αλιευτικοί έλεγχοι στην στην Ν. Μηχανιώνα 
-Σύλληψη αλλοδαπού στην ΗγουμενίτσαΠροσέκρουσε, πρωινές ώρες σήμερα,  το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ''Ν. ΝΥΚΟΝΟΣ'' Ν.Π. 10882, κατά τον κατάπλου του στον προβλήτα του κεντρικού λιμένα Χίου, εκτελώντας  προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένα Μυτιλήνης με 86 επιβάτες.
Συγκεκριμένα, το ανωτέρω πλοίο, κατά την διαδικασία πρόσδεσης του στο λιμάνι της Χίου, προσέκρουσε στο δυτικό κρηπίδωμα με αποτέλεσμα την πρόκληση εσωκοιλώματος στον πρωραίο βολβό του πλοίου, καθώς και την πρόκληση υλικών ζημιών σε τμήμα του εν λόγω κρηπιδώματος.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ανωτέρω πλοίο  επιθεωρήθηκε από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων λιμένα Χίου και από ιδιώτη δύτη. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ''Ν. ΝΥΚΟΝΟΣ'', ενώ μετά από την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα  νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 προς ολοκλήρωση του  προγραμματισμένου δρομολογίου του (Βαθύ - Καρλόβασι – Φούρνους – Αγ. Κήρυκο – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά) .

*****
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου του εν λόγω πλοίου στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του καταπέλτη. 
Το ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'', το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κυλλήνη, αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και αποβίβασε με ασφάλεια τους εξήντα ένα (61) επιβάτες. 
Ακολούθησε επιθεώρηση και δοκιμαστική λειτουργία  του μηχανισμού του καταπέλτη από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα να επιτραπεί η συνέχιση των προγραμματισμένων δρομολογίων του πλοίου . 
*****
Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Ρόδο –  Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κάσο – Μη προσέγγιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στους Λειψούς - Αλιευτικοί έλεγχοι στην στην Ν. Μηχανιώνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

    Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από τον Κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους “MISTRAL II” σημαίας Ιταλίας ότι λόγω θραύσης πηδαλίου το σκάφος πλέει ακυβέρνητο με δύο (02) επιβαίνοντες στη θαλάσσια περιοχή 3,5 ν.μ. ανατολικά ν. Ρόδου.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης  απέπλευσε για την περιοχή ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους καθώς και το Α/Κ “ΕΥΑΓΓΕΛΛΙΣΤΡΙΑ” Ν.Ρ. 447 το οποίο το ρυμούλκησε στο λιμένα Λίνδου ν. Ρόδου ασφαλώς. 
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “MISTRAL II” σημαίας Ιταλίας μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κάσου, βραδινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ'' Ν. ΑΓ. ΝΙΚ 05, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά προς Μήλο – Θήρα,   ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Ανάφης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Πηγαδίων – Διαφανίου Καρπάθου – Χάλκη – Ρόδο.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα της Κάσου δεκατρείς (13) επιβάτες , ένα (01) ΙΧ και ένα (1) Φ/Γ όχημα, ενώ ανέμεναν προς επιβίβαση δέκα (10) επιβάτες,  οι οποίοι θα προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.
*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λειψών, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''BLUE STAR PATMOS'' Ν.Π. 12119, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κάρπαθο – Ρόδο- Σύμη – Κω – Κάλυμνο – Λέρο,   ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγιση του πλοίου στο λιμένα Λειψών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή και ότι θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για τον επόμενο λιμένα Πάτμου – Πειραιά.
Από το πλοίο επρόκειτο να αποβιβαστούν στο λιμένα Λειψών έντεκα (11) επιβάτες και δύο (02) ΙΧ οχήματα, ενώ παρέμειναν προς επιβίβαση δύο (02) επιβάτες και ένα (01) ΙΧ όχημα.
*****
Εκατόν οκτώ κιλά (108kg) ιχθύες του είδους ''ΤΣΙΠΟΥΡΑ'',  μικρού μεγέθους (διαστάσεων 15-17 εκατοστών κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 20), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, σε διενεργηθέντα έλεγχο στην Ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενική Αρχής με τη συνδρομή στελεχών της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, κινήθηκαν οι διαδικασίες επιβολής διοικητικών κυρώσεων ενώ τα κατασχεθέντα αλιεύματα πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.
*****
Ένας 34χρονος αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι διαπιστώθηκε ότι είχε σβηστεί σε σελίδα του ταξιδιωτικού του έγγραφου η άρνηση εισόδου σε λιμένα Ιταλίας. 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.