Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (21-12-2016)-Πρόσκρουση Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου σε ύφαλο στη Χίο 
-Τραυματισμός λιμενεργάτη στην Καλαμάτα 
-Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο
-Πτώση ΙΧ οχήματος στη θάλασσα και θάνατος της οδηγού στο Μαραθώνα
-Διακομιδή ασθενούς


Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, βραδινές ώρες χθες, ότι το Φ/Γ-Ο/Γ ''ΤΑΛΩΣ'' Ν.Π. 10899 κατά την είσοδό του στο λιμένα Μεστών Χίου, εκτελώντας εγκεκριμένο δρομολόγιο προερχόμενο από το λιμένα Μυτιλήνης, προσέκρουσε σε χαρτογραφημένο ύφαλο, με αποτέλεσμα την πρόκληση ρηγμάτων σε κενή δεξαμενή και την ελεγχόμενη εισροή υδάτων σε αυτό, η οποία αντιμετωπίστηκε με αντλίες του πλοίου.
Το ανωτέρω πλοίο, στο οποίο επέβαιναν δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, εννέα (09) οδηγοί και δεκαοκτώ (18) Φ/Γ οχήματα, κατέπλευσε στο λιμένα Μεστών όπου προσέδεσε με ασφάλεια, ενώ στη συνέχεια τα ως άνω οχήματα εκφορτώθηκαν. 
Από το περιστατικό της πρόσκρουσης δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, που διενεργεί την προανάκριση,  τέθηκε σε ετοιμότητα το προσωπικό και ο εξοπλισμός απορρύπανσης σύμφωνα με το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ-Ο/Γ ''ΤΑΛΩΣ'' Ν.Π. 10899 μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό. 
Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου. 

*****

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό τραυματισμού 54χρονου λιμενεργάτη, όταν κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης από το Φ/Γ ''MY EFEKAN 1'' σημαίας Cook Islands στον κεντρικό λιμένα Καλαμάτας, ο ανωτέρω παραπάτησε και έπεσε μέσα στο Νο1 αμπάρι του πλοίου.
Άμεσα ο 54χρονος τραυματίας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

*****

Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ρόδου.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκαν στην κατοχή των ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί να ταξιδέψουν. 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 
 *****
   Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, από ιδιώτη για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή έμπροσθεν προβλήτα  κύριου λιμένα Αγίας Μαρίνας Γραμματικού Μαραθώνα.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα οποία ανέσυραν από το βυθό της ανωτέρω θαλάσσιας περιοχής μία 54χρονη, μοναδική επιβαίνων του ανωτέρω οχήματος, χωρίς τις αισθήσεις της. Στη συνέχεια η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα ανελκύστηκε  με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανού.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στο λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης459, 86χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.