Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (20-12-2016)-Εντοπισμός και διασώσεις προσφύγων στη Χίο, τη Μήθυμνα και τη Σάμο 
-Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα 
-Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμούς στη Χίο
-Συνέχεια ενημέρωσης για ακυβερνησία Φ/Γ πλοίου στη Μήλο την 18/12/2016 
-Πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα στη Ζάκυνθο 
-Εντοπισμός και διάσωση προσφύγων στη ν.Λέσβο
-Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα
-Διακομιδή ασθενούς


Στον εντοπισμό και τη διάσωση σαράντα έξι (46) προσφύγων προέβησαν, πρωινές σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή “ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ” ν. Χίου, μία (01) πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα δύο (32) προσφύγων προέβη πρωινές ώρες σήμερα, πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, ανωτέρω σκάφος εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Μήθυμνας ν. Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Σκάλα Συκαμνιάς.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εννέα (09) προσφύγων προέβησαν, πρωινές σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Σάμου, μία (01) πνευστή κωπήλατη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, πλήρωμα ανωτέρω σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Βαθέος Σάμου.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Στη σύλληψη ενός 38χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.
Συγκεκριμένα, ανωτέρω σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, επί της χερσαίας ζώνης του λιμένα Χίου, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ένας 78χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο μοτοποδήλατο που οδηγούσε 16χρονος.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του 16χρονου οδηγού καθώς και ο τραυματισμός μίας 69χρονης πεζής, οι οποίοι διακομίστηκαν στο ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'' Γενικό Νοσοκομείο Χίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Χίου.

*****
Συνέχεια ενημέρωσης:
Αγκυροβόλησε στη ΡΑΔΑ Πειραιά  με ασφάλεια , απογευματινές ώρες χθες, το Φ/Γ πλοίο “MILLAU BRIDGE” σημαίας Παναμά ρυμουλκούμενο και συνοδευόμενο από τρία (03) ρυμουλκά. Το ανωτέρω πλοίο είχε μείνει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης απογευματινές ώρες της 18/12/2016 στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Αντιμήλου.
*****
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος από γκρεμό ύψους 120 μέτρων περίπου στη θαλάσσια περιοχή «ΚΑΜΠΙ» Ζακύνθου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν  δύο (02) περιπολικά οχήματα της οικείας Λιμενικής Αρχής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το σκάφος «ΠΟΡΤΟ ΒΡΩΜΗ ΙΙ» Σ.Ζ. 684 καθώς και δύο (02) ιδιώτες δύτες.
Το Ι.Χ.Ε. όχημα εντοπίστηκε στην ανωτέρω περιοχή από το ιδιωτικό σκάφος σε βάθος περίπου τριών (03) μέτρων και με τη συνδρομή των δύο (02) ιδιωτών δυτών ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας (01) άνδρας.
Ο ανωτέρω άνδρας μεταφέρθηκε με το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.   στο λιμένα Ζακύνθου και από εκεί με ασθενοφόρο όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του. 
Προανάκριση διενεργείται από το Α.Τ. Αλυκών, ενώ η σορός αναγνωρίσθηκε από οικείους του και πρόκειται για 38χρονο ημεδαπό.
Οι έρευνες συνεχίζονται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Α.Τ. Αλυκών για τυχόν εντοπισμό περαιτέρω αγνοούμενων.  
*****
Στη διάσωση δέκα (10) προσφύγων προέβη, πρώτες πρωινές ώρες χθες, πλήρωμα σκάφους FRONTEX που βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της επιχείρησης ''ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2016''.
Ειδικότερα, ανωτέρω πλήρωμα, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια Μήθυμνας, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο, με αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, παραπάνω σκάφος, προέβη στην ασφαλή  διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μήθυμνας Λέσβου.  
Προανάκριση διενεργείται από  τη Λιμενική Αρχή Μήθυμνας.
*****
Μία 32χρονος αλλοδαπή συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, διότι έφερε και επέδειξε  ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με την άμεση συνέργεια δύο (02) ακόμη αλλοδαπών, ενός 56χρονου και μίας 52χρονης, οι οποίοι την συνόδευαν και θα ταξίδευαν μαζί της και οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν.
Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το λιμένα Σκιάθου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158, 25χρονου αλλοδαπού, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.