Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Δελτία τύπου ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Νο 1 & 2 (13-12-2016)

- Τραυματισμός ημεδαπού στην Ανάφη 
– Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα 
– Αλιευτικοί έλεγχοι στην Μηχανιώνα 
–  Εντοπισμός νεκρής φώκιας στην Κεφαλλονιά 
– Διακομιδή ασθενών
- Διερεύνηση καταγγελίας στον Πειραιά 
- Σύλληψη αλλοδαπού στη Σάμο 


Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από την οικεία Αστυνομική Αρχή για περιστατικό τραυματισμού την 11/12/16 30χρονου επιβαίνοντας σε βάρκα στη θαλάσσια περιοχή 'Κυρά Παναγιά” ν. Ανάφης.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω τραυματίσθηκε από έκρηξη άγνωστης εκρηκτικής ύλης και μεταφέρθηκε αρχικά στο Περιφερειακό Ιατρείο Ανάφης και στη συνέχεια με ελικόπτερο της αεροπορίας Στρατού στο νοσοκομείο Π.Α.Γ.Ν.Η. Ηρακλείου Κρήτης όπου παραμένει νοσηλευόμενος.
Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Θήρας.  
*****
Δύο (02) αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας, εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
*****
Έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε, βραδυνές ώρες χθες, στον αλιευτικό λιμένα Νέας Μηχανιώνας σε Ε/Π – Α/Κ σκάφος, όπου βεβαιώθηκε μία (01) αλιευτική παράβαση για διενέργεια αλιείας με σάκο τράτας ρομβοειδούς ματιού μήκους περίπου τεσσάρων (4) μέτρων ο οποίος κατασχέθηκε. Επίσης κατασχέθηκε αλίευμα συνολικού βάρους διακοσίων εβδομήντα (270) κιλών το οποίο εκποιήθηκε με πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό υπέρ Δημοσίου.
*****
Μία (01) φώκια εντοπίστηκε νεκρή πρωινές ώρες χθες, από τη Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, στην παραλία ΛΕΠΕΔΑ στην περιοχή του Ληξουρίου.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθησαν, απογευματινές ώρες χθες, από τους λιμένες Δονούσας και Νάξου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,  65χρονος και 84χρονη, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 
*****
Το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά (Τζελέπη) μεσημβρινές ώρες χθες, δέχθηκε καταγγελία από 36χρονο ημεδαπό ότι, ενώ βρισκόταν στον προβλήτα “Λεμονάδικα” λιμένα Πειραιά, μαζί με την 25χρονη φίλη του, τρία (03) άτομα αφού πρώτα του επιτέθηκαν, εν συνεχεία ανάγκασαν δια της βίας την ανωτέρω, να επιβιβαστεί σε Ι.Χ. όχημα τύπου τζιπ και στη συνέχεια διέφυγαν. 
Από την διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι η 25χρονη είναι ασφαλής και παραμένει οικειοθελώς σε οικία συγγενικού της προσώπου. 
Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
 
*****
 
 
Ένας 33χρονος αλλοδαπός, συνελήφθη πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας σε συνεργασία με Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών του Λιμεναρχείου Σάμου. 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο λιμένα Μαλαγαρίου ν. Σάμου, κατά τη διάρκεια καταπόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, βρέθηκε στην κατοχή του, μία πλαστή ταυτότητα. 
Από το Λιμεναρχείο Σάμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε για την καλύτερη ανάγνωση, τα σχόλια να γίνονται στην Ελληνική γλώσσα. Υβριστικά και με προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται.